DK: Vizsgálja az AB a hajléktalanrendeletet!

2013. november 25. 14:06

A DK levélben fordul az alapvető jogok biztosához, hogy kezdeményezze a budapesti hajléktalanrendelet normakontrollját az Alkotmánybíróságon. A párt szerint a rendelet „jogtipró és végrehajthatatlan”.

2013. november 25. 14:06

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a főváros vezetése vonja vissza a hajléktalanokat egyes közterületekről kitiltó „jogtipró és végrehajthatatlan” rendeletét és kezdjen párbeszédet a szakmai, egyházi és civil szervezetekkel a hajléktalanságot valóban csökkentő intézkedések kidolgozása érdekében. A párt egyúttal levélben fordul az alapvető jogok biztosához, arra kérve, kezdeményezze az Alkotmánybíróságnál a rendelet alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálatát. 

Arató Gergely, a DK budapesti ügyvivője elmondta: a rendelet súlyosan sérti a hajléktalan emberek jogait, elsősorban az emberi méltóságot. A döntés ezen túlmenően csak elrejti a hajléktalanságot, ezzel pedig nem segíti, inkább gátolja a probléma megoldását. A valódi megoldást nem a büntetés, hanem a hatékony lakáspolitika, továbbá a hajléktalanná válás megelőzését és az otthontalan emberek újrakezdését támogató programok jelentenék – tette hozzá Arató.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. november 25. 15:38
Hálából a hajléktalanok "böszme" nevet adták a Nyugati aluljáró nyilvános WC-jének, majd egyszerre 10-es azon nyomban fel is avatták. Kívülről.
magnamater
2013. november 25. 14:53
Alkotmánybírák a hajléktalan kérdést nem tudják megoldani, hacsak úgy nem, hogy fizetésük/bankárok politikusok, jogvédők stb fizetése /felét a hajléktalanoknak adni.
hörgőmorgó
2013. november 25. 14:30
Felesleges DK-s hiszti. A hajléktalanok ugyanott vannak, ahol eddig.Senki nem háborgatja őket, sőt jónéhányuk egy-egy ház földszintjére húzódik éjszakára, ha képes a tisztaságra vigyázni.Jobb most kussolni, mert jönnek a nagy hidegek. A kampány nem fontos, de ezek emberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!