MSZP: Alibiből határolódik el a Fidesz

2013. november 03. 11:52

Horthy Miklós szobrának a Jobbik részvételével zajló vasárnapi avatása az MSZP szerint azt mutatja, hogy nem szűnik a szélsőjobboldali eszmék visszaszivárgása, amit a Fidesz a fővárosban és országszerte is tétlenül néz.

2013. november 03. 11:52

Az MSZP MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Budapest belvárosában állított Horthy-szobor messze túlmutat önmagán: a szélsőjobboldali parlamenti párt részvételével zajlott esemény megmutatta, hogy a szélsőjobboldali eszmék visszaszivárgása nem szűnik, sőt fenyegetőbb, mint Magyarország rendszerváltás utáni történetében bármikor.

„Az, hogy a fővárost ma hivatalosan is elérte a jobboldal által életre keltett Horthy-kultusz, egyértelműen igazolja a gyanút: ha a józan, reális történetszemlélet helyett a nacionalista történelemfelfogás kaphat teret, ha az Új Színházból Újnyilas Színház válhat, ha Radnóti Miklós helyett Nyirő József kerülhet a kánonba, előbb-utóbb kézzelfoghatóvá válik a nacionalizmus” - írta az ellenzéki párt.

Az MSZP szerint a kormányzó Fidesz a fővárosban és országszerte is tétlenül, sőt elégedetten nézi, hogy a szélsőséges, kirekesztő és gyűlöletkeltő gondolatok követői – azok, akik Horthy híveiként ma is listára vennék zsidó származású honfitársainkat – kedvükre hirdessék a letűntnek hitt vészkorszak eszméit. A szocialista párt elítéli szoboravatást, valamint Rogán Antal „alibielhatárolódását” is, mert a párt szerint a szélsőjobboldal burkolt kormánypárti támogatása többek között a Rogán Antal által vezetett belvárosi önkormányzatnál is Fidesz-Jobbik együttműködésben ölt testet.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. november 04. 09:15
Nyírő nem Radnóti helyett kerül a kánonba, Radnóti oly mélyen gyökerezik a szívünkben és tudatunkban, h. Nyírő nem fogja veszélyeztetni a helyét soha. Megint túloznak, egész egyszerűen nem tudnak mértéket tartani. Nem veszik észre, h. ez a szavahihetőség rovására megy, teljesen kontra produktív? Nyírőről egyszerűen nem lehetett beszélni, a nagyszerű költő Reményik is ki lett irtva a köztudatból, pedig ő nem tért rossz útra, mint sokak tudtán kívül Nyírő. A két háború közti erdélyi irodalomnak Nyírő is része, az eltévelyedéséért pedig megbűnhődött, a tudat, h. sohasem térhet vissza, hacsak nem holtában oly nagyon szeretett népe közé, a hazai tájakra, elég kemény lehetett.
ProfWilliam
2013. november 04. 08:58
Tehát ha a Fidesz nem határolódik el akkor mocskoszeméntáci de ha elhatárolódik akkor is mocskoszemétnáci csak éppen titkolja... Fúú de ravasz...
silvester
2013. november 04. 05:39
Jol lathato es erzekelhet a jobbik szembemegy a fidesszel,tamadja a mediakban a parlamentben.Az mszp es jobbik kozott annyi a kulonbseg,hogy mig az mszp ultrabalos,a jobbik szelsojobbos partkent viselkedik,nyilvanul meg.Egyik szelsoseges part sem a magyar emberek erdekeit tartja szem elott,mindkettojuk a sajat pecsenyejet sutogeti.Arto magatartasuk az orszag jovojere nezve aggalyos,az orszag kulfoldi megiteleset rontja.Ezert nincs is koze az altaluk gerjesztette esemenyeknek fidesznek.
kitiltott
2013. november 04. 00:20
A Balosok legnagyobb baja (bajánkívül) az hogy ŐK sohasem fognak tudni felmutatni, egy negyed akkora igazi Magyar hazafit sem mint amilyen HORTHY MIKLÓS kormányzó és családja volt.. Ha rajtuk a BALOLDALON múlt volna már nem lenne Magyarország sem.. az I világháborúban a Románok a Tiszáig a Csehszlovákok a Balatonig, a Jugoszlávok meg Pécsig akartak jönni .. ha nem hiszed, olvass utána..a Jelenlegi Magyarország határainak megszilárdítása és A boldog Békeidők is csak is és kizárólag Horthy politikájának és "kemény kezének" volt köszönhető.. Horthy Miklóst MINDENKI TISZTELTE AKI SZÁMÍTOTT EURÓPÁBAN.. MÉG A magukat a Magyaroktól SOHA megkülönböztetni nem AKARÓ ZSIDÓK IS!!! És az is köz tudott tény hogy Horthy-t soha el nem itélték, a II.világháború után, és a normális zsidók is elismerték azt hogy mennyire meg akarta őket védeni és nem rajta múlott hogy ez nem 100% ban sikerült. a Horthy gyalázására, és a történelemhamisításra vele kapcsolatban azért volt szükség, mert a Rákosi féle kommunista zsidóhatalomnak szüksége volt egy ellenségre, hogy magyarázni tudja a magyar nemzet és magyar nép ellenes intézkedéseit.. van még kérdés Ildikó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!