Hajléktalanrendelet: ombudsmanhoz fordul az Együtt-PM

2013. december 11. 09:44

Az Együtt-PM fővárosi politikusai az alapvető jogok biztosához fordulnak a budapesti hajléktalanrendelet miatt. Arra kérik az ombudsmant, hogy forduljon az ügyben az Alkotmánybírósághoz, mert a rendelet szerintük egy korábbi alkotmánybírósági határozattal és több nemzetközi egyezménnyel is szembe megy.

2013. december 11. 09:44

A fővárosi hajléktalan rendelet megtiltja a bizonyos közterületeken való „életvitelszerű tartózkodást”. Kaltenbach Jenő szerint azért van szükség a rendelet alkotmányossági felülvizsgálatára, mert az nemzetközi egyezményekkel, és az Alkotmánybíróság korábbi gyakorlatával is ellentétes.

A politikus beszélt a csepeli „szegénytemetőről” is: mint mondta, a Fidesz már nemcsak életükben, hanem haláluk után is el akarja különíteni a gazdagokat a szegényektől, amit az Együtt-PM elfogadhatatlannak tart. Sajtóhírek szerint ugyanis a a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. a csepeli temető tartalékterületén alakítaná ki a nemrégiben előírt szociális parcellát.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2013. december 12. 21:05
Aljadékok.
tango47
2013. december 11. 14:56
Biztosan nagyot fog emelkedni a népszerűségük a budapestiek körében.
kjkj945
2013. december 11. 13:43
A gyüttmentek már mesmeg a baromságot pampogják!! Nem tudnak leszállni a hajléktalanokról. Pedig a mandin is a kommentekből kiderült, hogy a hajléktalanok néhány %-a az amelyik az 'utcán' akar élni!!! Azok koszosak, rondítják a városképet, piásak és 'főként' nem akarnak szállóra menni!! Ez a gyüttment pampogásuk a '''választási''' szlogenjük,,,, Unalmas!!
bigyomail
2013. december 11. 11:39
" Fidesz [...] el akarja különíteni a gazdagokat a szegényektől, amit az Együtt-PM elfogadhatatlannak tart. " Kiütött a szociális demagógia? A gazdagok és szegények biza el vannak különülve. Az egyiknek autója van, a másiknak nincs. AZ egyiknek jó iskolája és magántanára van, a másiknak nincs. Az egyiknek szép sírköve van, a másiknak meg fejfája. Ilyen a világ. Nincs az a társadalommérnökösödés, amivel ezen változtatni lehet. Mert ugye vagy a szegényeket tesszük gazdaggá, vagy a gazdagokat szegénnyé, hogy elérjük az oly vágyott "egyenlőséget". Mivel előbbire nincs mód, csak az utóbbit lehetne megcsinálni (Ezzel mondjuk sokan próbálkoznak is az adókban és a "fizessenek a gazdagok elv" egyéb megnyilvánulásaiban), annak meg mi értelme lenne? Elvehetem a milliós fizetését a főnöknek és eloszthatom a minimálbéresek között, de annak csak annyi a következménye, hogy 63 ezer helyett mindenki 70 ezret keres. De legalább kiölöm a vágyát is annak, hogy jobban teljesítsen valaki, hisze minek, ha a jobb teljesítménynek, több tanulásnak és kreativitásnak nincs jutalma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!