Jegyellenőrzés a Ferencieken

2014. január 29. 18:28

Három közterület-felügyelő lefogott, majd letepert egy embert, aki állítólag érvényes jegy nélkül utazott a buszon. A járókelők felháborodva szemlélték a történéseket. Szerda délután három óra körül történt az eset a Ferenciek terén.

2014. január 29. 18:28

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2014. január 30. 10:43
Egy kis segítség, gyengébb képességekkel rendelkezőknek: http://www.telectronic.hu/tetszik/tetszik149.jpg
citizen queen
2014. január 30. 10:42
Egyébként végigolvasgatva a kommenteket, tulajdonképpen mindenkinek van igazsága: azoknak is, akik azt írják, hogy aki nem fizet egy szolgáltatásért, az utána ne csodálkozzon, ha megbüntetik, és azoknak is, akik azt írják, hogy a budapesti vonaljegyárak a hazai átlagbérekhez viszonyítva nagyon magasak, cserébe pedig nem megfelelő színvonalú a szolgáltatás. Én nagyon reméltem, hogy az elmúlt négy évben legalább odáig eljutnak a BKV/BKK-nál, hogy bevezetik az idő-alapú jegyeket, de halovány kísérlet sem történt erre. Ugyanúgy 350 Ft.-os jegyet kell venned, ha egy megállót mész, mintha húszat. Beléptető kapuk helyett pedig ott vannak ezek a szerencsétlen orkok, akik valami vacak minimálbérért álldogálnak tíz órákat az aluljárókban, tehát őket sem irigylem, de a frusztráltságukat hajlamosak gyerekeken-nőkön-gyengébbeken levezetni, míg a kigyúrt, vagy "kreol" polgártársakat szó nélkül hagyják jegy nélkül elmenni. Szóval nem jó, nem hatékony ez az egész így.
rosszkutya
2014. január 30. 10:31
Nagyon szívesen. Nem tudom, van-e olyan célkitűzés, hogy legyen a BKV-nak jó híre. Szerintem olyan van, hogy aki utazik, az fizessen érte. Így van, közpénzből megy a közterületes fizetése is, meg a BKV fenntartása is. A közterületest akkor is foglalkoztatnák, ha BKV se lenne, csak akkor valami mással lenne elfoglalva, mondjuk hajléktalanokat üldözne, vagy szabálytalanul parkolókat bírságolna, tökmindegy. A BKV-ba viszont annál több közpénzt kell beleölni, minél kevesebben fizetnek érte, értsd, annak a majomnak az utazását mi mindannyian fizetjük, vagy jelen esetben inkább fizettük volna. Azt gondolom, hogy már így is épp eleget fizetek a budapestiek tömegközlekedéséért, miközben én magam szökőévenként egyszer veszem igénybe. Kétség kívül hiányzik az elektronikus jegyrendszer, ebben nem lesz köztünk vita. A beléptető kapu viszont csak ott életképes, ahol a megálló elhatárolható a környezetétől, például a metrónál. A kérdés jogos, mivel a bliccelés nem szabálysértés, tehát az ilyen intézkedést nem indokolna (mint azt korábban is írtam). Emberünk a személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességeket szegte meg, ami viszont már szabálysértés. A 2012. évi II. törvény értelmében "aki személyazonosító igazolványra vonatkozó jogszabályban előírt kötelezettségét megszegi, az igazoltatásra feljogosított személy felszólítására személyi adatainak bemondását vagy a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány átadását megtagadja, vagy az említett adatokra vonatkozólag az intézkedés során valótlant állít, szabálysértést követ el." A szabálysértésen tetten ért személyt -és ezt már nem fogom kiguglizni- a közterület-felügyelő a rendőrség megérkezéséig feltartóztathatja, valamint vele szemben arányos mértékű testi kényszerítést alkalmazhat. Vagy valami ilyesmi. Aki nem hiszi, majd kiguglizza magának.
hihhaa
2014. január 30. 09:49
Lehet, hogy nem ugyanazt a videót láttuk, de szerintem emberünk kapálózik és csapkod, a gonosz 350 Ft-ért „erőszakoskodók” csak fogják, nem akarják elengedni. Hagyni kellett volna elsétálni? Nagyon sokat közlekedem BKV-vel, rengeteg elkapott bliccelőt láttam, egyszer engem is büntettek elveszett diákigazolvány miatt (bérletem az volt). Ha emberien viselkedsz, az ellenőrök is. Nem értem, miért annak áll följebb, akit tetten érnek? Miért nem lehet beismerni, hogy beszopta? Kiabálva vergődni és hőbörögni tipikus cigányvirtus. (Btw azért az tényleg szomorú, hogy a zsiványokat ritkán kapják el.) Vannak nagyobb lopások, szar a BKV, mások is bliccelnek, akiket nem kapnak el. Valóban, de ez nem magyarázat. Ha indokolatlanul drága a Big Mac és köcsög a McDonalds, attól még fizetned kell a szendvicsért, ha mégis enni akarsz belőle. Ha egy rablógyilkosnak ellopod a karóráját, attól nem az igazság bajnoka leszel, hanem egy pitiáner szarrágó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!