Újabb inkubációs program az innovatív vállalkozásoknak

2014. március 18. 21:11

Újabb inkubációs program indul Magyarországon. A programot az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Climate-KIC nevű szervezete működteti, és kiemelten foglalkozik az alternatív energiával, valamint az önfenntartó gazdasági fejlődéssel.

2014. március 18. 21:11

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) égisze alatt működő Climate-KIC szervezet újabb inkubációs programot indított Magyarországon is. A program célja olyan innovatív mikrovállalkozások alapításának és piacra lépésének támogatatása, amelyek termékei és szolgáltatásai csökkentik a globális szén-dioxid-kibocsátást, továbbá biztosítják az önfenntartó gazdasági fejlődést, és innovatív üzleti megoldások révén élhetőbb világot alakítanak ki. 

Az inkubációs programban kiemelt témák az alternatív energiával, az organikus anyagtechnológiával, a hulladékgazdálkodással, valamint a fenntartható mezőgazdasággal kapcsolatos innovációk. A programban résztvevő startupok 5-10-20 ezer eurós támogatásból dolgozhatnak, illetve részt vehetnek az európai hálózat oktatási, közösségi és start-up eseményein. 

Kovács Zoltán, a magyarországi partner MyCo Incubation ügyvezetője elmondta: 2013-ban sikerrel támogattak 14 innovatív kisvállalkozást, amelyből négy sikerrel piacra is lépett, közülük egy kockázati tőkebefektetést is kapott és további három cég befektetés előtt áll. A programban való részvételre március 18-tól lehet jelentkezni MyCo Incubation weboldalán.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2014. március 19. 11:58
Parasztvakítás! Bármely önfenntartó kezdeményezés a jelenlegi világrend bukásának záloga, tehát csak azért finanszíroznak hasonló programokat, hogy kézben tarthatóak legyenek a hasonló magán kezdeményezések. Ez pont olyan mint a feromoncsapda!!! Általa pontosan le tudják mérni a társadalom átfertőzöttségét efféle gondolkodással. Aztán majd meghatározzák a kezelés pontos idejét, de az fájni fog!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!