Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Nem elképzelhetetlen a 2 százalék alatti alapkamat

2014. július 07. 14:32

Ha sikerül zökkenőmentesen rendezni a devizahitelek problémáját, akkor nem elképzelhetetlen, hogy 2 százalék alá csökkentsék a jegybanki alapkamatot – vélik a londoni elemzők.

2014. július 07. 14:32

A devizahitelek problémájának zökkenőmentes rendezése esetén 2,00 százalék alá csökkenhet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapkamata a jelenlegi enyhítési ciklusban – vélekedtek hétfői értékelésükben londoni pénzügyi elemzők. Hozzátették ugyanakkor: ha a devizahitelek átváltása az adósokkal szembeni banki követelések jelentősebb mértékű leírásával járna, az késleltethetné Magyarország felminősítését a befektetésre ajánlott adósosztályzati sávba.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni elemzőrészlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó piacokkal foglalkozó közgazdászai közölték: alapeseti várakozásuk az, hogy az MNB 2,25 százalékos alapkamaton fejezi be enyhítési ciklusát. Ez az előrejelzés arra a feltételezésre alapul, hogy a devizahitelekkel kapcsolatos vita tartós piaci idegességet okoz. A ház szerint azonban ha sikerül az ügyet „simán” rendezni, a magyar jegybank 1,80 százalékig csökkentheti alapkamatát.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. július 07. 19:43
Ebben az esetben bizton számíthatunk valamilyen eljárásra az EU vezetőinek részéről.
kjkj945
2014. július 07. 14:48
Majd akkor lesz érdekes, ha minuszba megy át!
liberálzöld.
2014. július 07. 14:45
És ki a f@xt érdekel az alapkamat? Mára m.o.-n az alapkamat egy olyan szám lett, amit nem használnak sehol. Pl. miért nem az alapkamat arányában vesszük fel a devizahitelt az oroszoktól? Vagy bárki mástól?
Akitlosz
2014. július 07. 14:39
Ekkora képzelőereje még egy hangyának is van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!