„Akciósan” vett lakást a belvárosi alpolgármester

2014. augusztus 05. 09:02

Jóval a piaci ár alatt, alig több mint 19 millióért jutott hozzá egy 110 négyzetméteres, felújított önkormányzati lakáshoz Szentgyörgyvölgyi Péter.

2014. augusztus 05. 09:02

Alig több mint 19 millióért vett meg egy önkormányzati lakást Szentgyörgyvölgyi Péter a Belvárosban, a Szerb utcában. Az összeg úgy jött ki, hogy az értékbecslő szerint az ingatlan értéke 25,5 millió forint, ám a kerületi lakosoknak az önkormányzati lakások esetében csak a 75 százalékát kell kifizetniük. 

Csakhogy egy egy évvel korábbi, 2012-es értékbecslés még ugyanazt az ingatlant 33,5 millióra taksálta. 

Egy ingatlanszakértő szerint ráadásul azon a környéken az ingatlanok négyzetméterára 280-400 ezer körül mozog: vagyis ha egy ingatlan rossz állapotú, akkor ér 30,8 milliót, de ha fel van újítva, akkor akár 44 milliót is érhet. 

Az ominózus lakóházra egyébként az önkormányzat az elmúlt években több mint 200 millió forintot költött.

Az Együtt-PM feljelentést tesz az ügyben. 

Az RTL megkereste az önkormányzatot is, ahol csak annyit közöltek: az ingatlant igazságügyi értékbecslő becsülte fel, úgy, ahogy más lakások esetében is.

Szentgyörgyvölgyi Péter június óta az V. kerület alpolgármestere, és Rogán Antal nem titkoltan őt szeretné látni utódjául a polgármesteri székben októbertől.

Frissítés: a hír kapcsán Belváros-Lipótváros önkormányzata azt közölte:

„A lakás értékbecslését igazságügyi értékbecslő végezte. Több, mint 2000 egyszerű önkormányzati bérlő esetén pont ugyanígy járt el Belváros-Lipótváros Önkormányzata, ennyien vehették meg hasonló árakon a lakásaikat. Köztük baloldali önkormányzati képviselők, például Pásztor Tibor, aki 50%-os kedvezménnyel, 7.246.750 forintért vagy Kovács Alex, aki szintén ekkora kedvezménnyel 10.364.800 forintért vásárolta meg belvárosi lakását.”

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biedermann
2014. augusztus 05. 17:37
Kritikus barátaim,ha jól tudom a lakás udvarra néz,és a hátsó fal erősen vizes volt.Hiába beszélünk a "környék"négyzetméter árról,ha a fent említett hiányosságok fennállnak.Ezt tudja valószínűleg Juhász Péter is,de nem lenne Ő,ha ezeket a torzító megállapításokat nem mondaná el a sajtónak úgy,ahogy azt a kampány megkívánja.
Trükkök Százai...
2014. augusztus 05. 15:11
Pitiáner burnyákok. Ez a Juhász gyerek még egy sátorra sem volt képes összespórolni.
kukagyerek
2014. augusztus 05. 13:26
".. Rogán Antal nem titkoltan őt szeretné látni utódjául.." ............. Rogan Négyzetméter Antal, nyomja az ugyanabban a cipőben járó cimbijét, Szentgyörgyvölgyi Akciós Pétert.
heep
2014. augusztus 05. 13:15
Szégyen! Remélem az ügyészség teszi majd a dolgát. A többi kedvezményes vásárlóval is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!