Orbán: Lépjenek fel az iraki keresztények védelmében!

2014. augusztus 12. 11:51

A miniszterelnök levelet írt az Európa Tanács elnökének, melyben arra kéri Herman van Rompuyt, az Európai Tanács elnökét, hogy foglalkozzon a következő uniós csúcs az iraki keresztények helyzetével.

2014. augusztus 12. 11:51

Az iraki keresztények védelmében való fellépést kért Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Európai Tanács elnökének kedden elküldött levelében – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A magyar kormányt mélységes aggodalommal tölti el az a kegyetlen erőszak, amely már létében fenyegeti az iraki keresztény közösséget. A helyzet napról napra tarthatatlanabb, és erre az Európai Uniónak határozott politikai választ kell adnia – szögezi le Orbán Viktor levelében.

A kormányfő a levélben arra kéri Herman van Rompuyt, hogy vegye az Európai Tanács következő, augusztus végi tanácskozása napirendjére az iraki keresztény közösség helyzetét. Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország támogat minden olyan megoldást, amely garantálja e keresztény közösség létét és jövőjét.

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2014. augusztus 12. 14:06
A kis zsigány főnök kiállt már a palesztinok védelmében a zsidrákok gyilkolászása miatt?
saceur
2014. augusztus 12. 13:43
Komolyan, most benneteket ennyire zavar, hogy Orbán konkrétan keresztény hittestvéreink védelmében szólalt fel? Bezzeg máskor nem zavar benneteket a kivételezés.
Felebarát
2014. augusztus 12. 13:42
A keresztény kultúra vmikor tűzzel vassal hóditott, most a keresztény kultúrát hóditják túzzel vassal... persze csúnya gonosz dolog ez...
bini
2014. augusztus 12. 12:56
Azért az egy különleges jelenség, hogy az utobbi ídőben olyan mértéket öltött a keresztények üldőzése és fizikai megsemmisítése. Évek óta tiltakoznak ellene, de az unióban szinte süket fülekre talált a nagy neoliberális eszmék miatt, hisz tudjuk még europai keresztény gyökereket is megtagadták.Abszulut nem zavarta a demokratákat, hogy keresztre feszitik azokat akik vallásukat megtartják, ill megkinozák lefejezik. Ezt a nagy demokrácia import következtében jőtt léttre, hogy hamis vádak alapján háborut inditottak egy más kulturáju államban aminek az lett a következménye, hogy a kereszténységet azonositották a megszállókkal. Orbán jogosan szólalt meg nyílvánosan újfennt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!