A CNN kicenzúrázza a Charlie Hebdo karikatúráit

2015. január 08. 15:50

Nem közli többet a CNN a Charlie Hebdo karikatúráit, és többek között a New York Daily News, a Telegraph és az Associated Press is a cenzúra mellett döntöttek. A Charlie Hebdo jövő héten is megjelenik, a megmaradt szerkesztők külső helyszínen fogják elkészíteni a következő számot.

2015. január 08. 15:50

A CNN, a New York Daily News, a Telegraph és az Associated Press is úgy döntött, hogy nem közli többet a Charlie Hebdo karikatúráit. 

Egy belső szerkesztőségi utasítás szerint a CNN-nél nem lehet direktben mutatni a képeket, csak hátsó vágóképekben jelenhetnek meg. A CNN munkatársai azt az utasítást is kapták, hogy ettől még szóban részletes írják körül a képeket. 

Más orgánumok egyébként épp ellenkezőleg reagáltak a támadásra, például karikatúrák közzétételével – írja az Index.

A portál arról is ír: Patrick Pelloux, a Charlie Hebdo szerkesztője azt mondta: jövő héten is megjelenik a lap, a következő számot a lap megmaradt tagjai külső helyszínen, bánattal és félelemmel telve is meg fogják csinálni.

A Charlie Hebdo a szokásos 60 ezer helyett 1 millió példányban jelenik majd meg a jövő héten, viszont 16 helyett csak 8 oldalas lesz – közölte a lap jogi képviselője, Richard Malka. A szatirikus lap él a Canal+ és a Le Monde által felajánlott segítséggel, a szerkesztők pedig a Libération című lap székhelyén készítik az újságot.

Fotó: Alexander Klein, AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2015. január 14. 23:18
Okos enged...
balbako_
2015. január 14. 16:13
Hát ezt elérték...
Zoli atya
2015. január 13. 22:07
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) A reszli még nyomja. Hány darab maradt? :-))))))
öszödibeszéd
2015. január 13. 22:07
Salom Ishmael, mióta szabad az emberi méltóságot sértő cigányvicceket publikálni kishazánkban? Vagy cigányellenes karikatúrahegyeket közölni? mióta léteznek zsidókon élccelődő szennylapok? Mindez tilos. puszillak, Ishmi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!