Abnormális a politikai légkör Csizmadia szerint

2015. január 06. 16:24

A fennálló politikai rendszerekkel szembeni tömegmozgalmak figyelmeztető jelek Csizmadia Ervin szerint.

2015. január 06. 16:24

Az ATV Start Plusz vendége volt Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója. Csizmadia szerint a világban óriási tömegmozgalmak vannak a fennálló politikai rendszerek ellen, ami egy figyelmeztető jel. Magyarországon viszont szokatlan dolog, hogy az emberek kint tüntetnek az utcán. Az elemző úgy látja: most nem lehetünk biztosak semmiben. Csizmadia szerint a társadalom civil lába hiányzik Magyarországon, pedig szükség lenne az állampolgári részvételre, bátorságra. A következő szakaszban annak kell eldőlnie, hogy a tüntetők tovább tudnak-e lépni az Orbán, takarodj! jelszavánál.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2015. január 06. 22:04
Csizmadia tömegeket vizionál. Miközben apad "méltányos" számlája. :))
Zsusztina
2015. január 06. 19:48
Abnormális? És hol marad a méltányosság?!?! Ennél azért abnormálisabb légkör volt Böszme alatt. És a legeslegeslegabnormálisabb az volt, amikor 94-ben az MSZP nyerte a választásokat, és ezt az amúgyis teljesen abnormális helyzetet még tetézte, hogy az SZDSZ, mint állítólagos antikomcsi párt beállt az utódpárt mellé a parazitapárt parazitapártjának.
Senye Péter
2015. január 06. 18:37
Magyarország gazdasági félgyarmat. Tudunk-e ezen változtatni és hogyan? Pártokkal, civilekkel, kormánnyal?
antioxi
2015. január 06. 18:28
Magyarországon akkor lesz kormányváltás, ha Orbán önmagától "kiszáll", de ezt nem tételezem fel a közeli jövőben. A magyar nemzeti konzervativ "hajó" Orbán nélkül is tovább fog menni bármikor is adja át a kormányrudat kivéve, ha elbasszák a jobboldali közönség (és az ország) bizalmát! A realitás: Nincs alternativája Magyarországon a jobb-közép nemzeti-konzervativ országvezetésnek. Ha az usa valamilyen (pld. pénzügyi-) kényszerrel beavatkozik a magyar belügyekbe (ld. Oroszország és az olaj ára) akkor ez polgárháborút fog okozni. Külsö beavatkozás nélkül a "bal-lib" - nek semmi esélye nincs a kormányváltásra évtizedekig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!