Fideszes alpolgármestere lehet Karácsony Gergelynek

2015. január 22. 10:34

Papcsák Ferenc egykori alpolgármesterét, az őszi önkormányzati választás fideszes ellenfelét, Rozgonyi Zoltánt javasolja alpolgármesternek Karácsony Gergely. A kinevezésről csütörtökön dönthet a zuglói közgyűlés.

2015. január 22. 10:34

Tovább éleződhet a helyzet Zuglóban Karácsony Gergely PM-es polgármester és a helyi MSZP között, ha Karácsony javaslatának megfelelően a közgyűlés megszavazza alpolgármesternek a fideszes Rozgonyi Zoltánt, aki korábban Papcsák Ferenc alpolgármestere is volt, illetve ő indult a Fidesz színeiben Karácsony ellenében a 2014-es önkormányzati választáson – írja az Index. Rozgonyi a költségvetésért felelős alpolgármester lehet, illetve Szabó Rebeka PM-es alpolgármestertől veheti át az egészségügyet és a sportügyeket.

Karácsony az információt megerősítette az Indexnek. Mint fogalmazott: a Fidesz konstruktívan áll a kerület ügyeihez, a párt jelezte, hogy szívesen beszállna a kerület vezetésébe, a kinyújtott kéz elfogadása pedig a kerület érdeke.

A portálnak nyilatkozó helyi PM-es és MSZP-s politikus szerint viszont a fideszes alpolgármesterség egy látványos állomása a baloldali ellenségeskedésnek. Egy PM-es az Indexnek azt mondta: Rozgonyi alpolgármestersége azért fontos Karácsonynak, mert nem akarja magát kiszolgáltatni folyamatosan az MSZP-nek. 

Az MSZP-sek Papcsák Ferenc korábbi fideszes polgármester „keverésének tartják” Rozgonyi alpolgármesterségét, aki szerintük így akarja megúszni az elszámoltatást. Ehhez pedig a szerintük „naiv” Karácsony partner lett.

Zuglóban jelenleg Szabó Rebeka PM-es és Hajdu Flórián MSZP-s alpolgármesterek Karácsony helyettesei.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2015. január 22. 14:08
Karácsony! Húsvétra megesznek a ballibek, mint egy újszülött bárányt!
Antigoné
2015. január 22. 12:57
Karácsony mint "naiv" politikus! Nohiszen! Szerintem csak most bizonyítja: mégis igaz volt, hogy azt mondta: a szocikat még úgy sem bírja, mint a Fideszt.
qccqccqcc
2015. január 22. 12:03
Kezdd... bocs.
qccqccqcc
2015. január 22. 12:03
Nyhihi... Kezd el zabálni a taknyodat Szigetvári!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!