Magyarok építhetnek stadiont Oroszországban

2015. február 18. 14:09

Orbán Viktor háttérbeszélgetésen mesélt arról, hogy a Malév-adósság, illetve az is szóba került a Putyinnal folytatott megbeszélésen, hogy magyar beruházó építheti a 2018-as orosz foci vb egyik stadionját.

2015. február 18. 14:09

A Malév leállása után Oroszország felé fennálló adósság rendezése volt a Putyin-látogatás fő pontja – mondta el Orbán Viktor egy háttérbeszélgetésen a Világgazdaság szerint. A miniszterelnök elmondása szerint a kormánynak sikerült elérnie, hogy ne egy összegben kelljen visszafizetnie az államnak a Vnyesekonombank által a Malévba befektetett tőkét. E helyett úgy oldják majd meg az adósságrendezést, hogy egy, a Nemzeti Kereskedőházon keresztül Oroszországban alapított vegyesvállalat profitjának jelentősebb része jut az oroszoknak.

Orbán Viktor elmondása szerint szó volt az új hosszútávú gázszerződésről is, de a kormány elhárította, hogy egyelőre megkössenek egy ilyet. 

Szintén szóba került annak lehetősége is, hogy a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokság egyik új stadionját magyar beruházó építhesse. „A futball-vb egy stadionját elhozzuk” – mondta Orbán. 

A miniszterelnök szerint Moszkva nyitott arra is, hogy az Oroszországból származó import erejéig Magyarország növelje oroszországi agrárexportját.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lázár Páván
2015. február 18. 20:08
Akitlosz [Hozzászóló kiszűrése] 2015. február 18. 17:08 Magyarország stadionexportáló nagyhatalom lesz! Mivel már minden más iparágunkat lerombolták a zsidók
Lázár Páván
2015. február 18. 20:07
orbán maga lesz az alapkő, reményeink szerint:)))))))))))))
Lázár Páván
2015. február 18. 20:01
Egy stadion hány lélegeztetőgép?
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. február 18. 19:04
űez most hír 10 millió embernek? Viccelnek? Ki a f-t érdekel 1 stadion építés a ruszkiknálOrbán tyutyun kívül? Még kötbért is fogunk fizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!