Így „védte meg” a kormányt egy magyar diplomata

2015. március 05. 09:40

Sértődött kisgyerek módjára kelt a magyar kormány védelmére a hallgatóság soraiból egy montreáli beszélgetésen Oláh Lajos, a kanadai nagykövetség második embere.

2015. március 05. 09:40

Felháborodását fejezte ki Oláh Lajos, Magyarország ottawai nagykövetségének második embere egy montreáli beszélgetésen, melyen Göllner András, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta (KMDC) alapítója, Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem professzora, valamint Bozóki András, a CEU oktatója vett részt. Oláh már a magyar jogállamiságról szóló beszélgetés közben is nemtetszését fejezte ki. 

A diplomata az est végén mikrofont ragadott, hogy elmondja véleményét. Oláh szerint nagy probléma, hogy miközben Magyarországról beszéltek, nem hívták meg a magyar kormány képviselőit beszélgetőpartnernek. „Miért van ez? Miért van ez?” – kérdezte a diplomata. Erre válaszolva Göllner, az est szervezője elmondta, hogy elhívták a torontói konzult, aki értesítette őket, hogy felettesei nem engedték el a beszélgetésre. 

Miért kéne a magyar nagykövetnek leülni magával beszélgetni?” – vágott vissza erre kissé logikátlanul Oláh, mire a közönség kinevette. Ezután nekiállt volna felolvasni a beszélgetésnek helyt adó egyetem szabályzatát. Ezzel kívánt rámutatni, hogy szerinte az egyetem szabályait is sértette, hogy szerinte egyoldalú volt a vita. Mikor a résztvevők jelezték, hogy csak mindenki idejét vesztegeti, és ehelyett mondjon valamit, Oláh azt mondta: „nem öt perc egy országot megvédeni”. Ez után a pódiumhoz sétált, majd inkább visszatért a kérdezők mikrofonjához és felolvasta az egyetem szabályzatát.

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2015. március 06. 04:52
ez totál hülye, igazi küm-ös magyar balfasz. Nagyjából ilyen ma a teljes magyar külügyi apparátus. Főleg Moszkvában. Meg is van az eredménye, rajtatok röhög egész Oroszország faszfejek.
kuwiq
2015. március 06. 00:48
1. Már az előadók köre is jelezte, mi fog történi kb. 2. Ettől függetlenül egy magyar diplomatának nem kéne így égetni magát, és nem mellesleg minket. Esetleg még az lett volna érdekesebb, ha az ország nevében megdobálja őket kenyérrel és beszórja őket sóval.
utazó
2015. március 05. 21:15
Kár volt elmennie Oláhnak, mert egyből nekiestek a hiénák ahogy kiderült, hogy nem közülük való. Sajnálom őt, de remélem, hogy megerősödve kerül ki ebből a hajtóvadászatból.
catalina9
2015. március 05. 17:37
Schollander 2015. március 5. 16:56 @catalina9 Erre hivatkozva SÜRGETTE ORBÁN AZ UNIÓS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS MEGTAGADÁSÁT A "HAZUG ÉS CSALÓ" KORMÁNYOKNAK." Emlékszem rá, alakult is egy parlamenti bizottság a nagy hazafi, Eörsi!!! vezetésével. Aztán rájöttek, hogy öngólt rúgtak, és ha pezsegnek akkor magukra veszik a hazug és csaló jelzőket.. Orbán leiskolázta őket, és hazament.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!