Tarlós: Nagyrészt szociális kérdés a hajléktalan-probléma

2015. május 28. 09:51

A főpolgármester az állami médiában beszélt arról, hogy a hajléktalanellátás eddigi minőségét lehet és kell javítani, és a belügyminiszterrel összefogva ötödik éve erre törekszenek.

2015. május 28. 09:51

A hajléktalanság problémájának a kezelése 70 százalékban szociális, 30 százalékban a város műkőképességének kérdése Budapest számára – erről Tarlós István főpolgármester beszélt csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. 

Tarlós István azt mondta, a hajléktalanellátás eddigi minőségét lehet és kell javítani, és a belügyminiszterrel összefogva ötödik éve erre törekszenek. A Fővárosi Közgyűlés szerdai döntéseivel kapcsolatban a főpolgármester kitért arra, hogy a 3-as metró szerelvényeinek a felújítása hamarosan megkezdődik. Minden, a vonalon futó szerelvényt 2017-re felújítanak – közölte Tarlós István.

A főpolgármester a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, felelős és jó döntésnek tartja, hogy Áder János köztársasági elnök csatlakozott Al Gore volt amerikai alelnök azon kezdeményezéséhez, amellyel egy új globális éghajlatvédelmi megállapodás létrehozása érdekében a világ vezetőit egységre és cselekvésre ösztönöznék. Emlékeztetett, a Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy az államfő felhívására a fővárosi önkormányzat támogatja a világméretű kezdeményezést.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2015. május 28. 15:11
A Nyugati és a Margit híd között az a sok hajléktalan körül miért nem takarítanak sűrűbben??? Irtózatosan nagy a kosz és fennáll a fertőzés veszélye. Jó-jó, hogy nálunk szabad mindent, de én látom, hogy a turistáknak ez nem igazán tetszik.
citizen queen
2015. május 28. 13:22
Én csak annyit szeretnék, hogy ne térjenek vissza azok az áldatlan állapotok, amik még pár éve is jellemzőek voltak a fővárosra, miszerint minden aluljáróban, nagyobb közterületen hajléktalanok hada fetrengett álló nap. Feritekeri feljebbi hozzászólását osztom: "az hogy ön, vagy más hibájából kisiklik egy élet, és hajléktalan lesz, azzal nem szerez jogot arra hogy törvényen kívül helyezze magát ráadásul a társadalom fölé !"
doktorkotász
2015. május 28. 12:08
"még fokozza& di maggio:(! Úgy gondolom - szociális érzékenységgel és empátiával - rendelkező állampolgárként, jó lenne " tarlóspityu"-nak/ egy európai nyelvet sem beszélő!!, egyébként annak idején a III. kerületben SZDSZ színekben induló polginak kussolnia!! Lehet visszamutogatni a liberális - Dr.Demszky Gábor által vezetett Fővárosra, de hány korábbi munkásszálló lett átalakítva hajléktalanoknak!! Én tudom, többen dolgoztam!! Más! Vannak olyan közfürdők - szintén az utált liberális vezetésnek köszönhetően / Dankó utca, Vajdahunyad utca/ ahol a "hajléktalan " tisztán tudja - tudná tartani magát!! Az más kérdés- több évig dolgoztam hajléktalan ellátásban- valakiknek ez "életforma" - utcai szociális munkások győzködik őket, hogy az aluljárókból menjenek be szállókra!! De nem , mert féltik a " szimatszatyorban" lévő "vagyonukat":(! Úgyhogy "tarlóspityu" szerintem csippentsen vissza!! Ne játssza el a nagy "empatikust", köpönyeg forgató, sz@r alak:(! Ennyi!!
di maggio
2015. május 28. 10:05
A liberálisok részéről "duma az van". Illetve csak duma van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!