VS: Feldarabolják a Corvinust

2015. május 19. 14:22

Leválaszthatják a Budapesti Corvinus Egyetem budai kampuszának karait a VS.hu szerint. A lap szerint a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják, a Villányi úti ingatlanokat pedig eladják. A szerdai dolgozói állománygyűlésen jelenthetik be a változásokat.

2015. május 19. 14:22

Leválaszthatják a Budapesti Corvinus Egyetemről a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti karokat, Villányi úti épületeiket pedig eladhatják – írja a VS.hu. A lap szerint szerdán dolgozói állománygyűlésen jelentik be a változásokat.

Gödöllőre, a Szent István Egyetemre kerülhet a kertészettudományi kar; a tájépítészeti kart a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és/vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fogadhatja be; míg az élelmiszer-tudományi kar Hódmezővásárhelyre, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára és/vagy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre költözhet – írják.

A karoknak helyet adó épületegyüttest az arborétummal együtt eladhatja az állam. Az Emmi nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést. A VS.hu szerint komoly hallgatói és oktatói ellenállásba ütközhet a kormány terve.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2015. május 20. 09:48
Soha nem értettem miért a Közgázhoz csatolták a Kertészetit, miért nem az agrárhoz. Szerintem a logikus az lett volna, hogy SOTE + ELTE TTK, Kertészeti+agrár, ELTE BTK + Közgáz, ELTE ÁJTK + Rendőrtiszti+Nemzetvédelmi.
2015. május 20. 08:24
Ha ez valóban igaz, akkor nagy baj van. 1. A megalomániát rosszul kezelik az osztrákok 2. Hülye társadalmat neveltethet egy szociopata
adam
2015. május 20. 08:21
Nem ez lesz a vs első hazugsága.
Brókerkormány
2015. május 20. 05:03
Ez orbán személyes bosszúja, amiért az egyetemi halgatók 33%-a Jobbikos Belföld: Tarol a Jobbik, az egyetemisták körében az LMP veri a http://www.nol.hu/belfold/20130216-tarol_a_jobbik-1367357
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!