Felsőoktatási államtitkárság: A cél a Corvinus budai campusa autonómiájának megőrzése

2015. szeptember 09. 15:07

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) budai campusa önállóságának és autonómiájának megőrzése és erősítése a fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériumának célja – közölte a felsőoktatási államtitkárság. A Corvinus budai karait viszont mindenképp átcsatolják a Szent István Egyetemhez.

2015. szeptember 09. 15:07

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) budai campusa önállóságának és autonómiájának megőrzése és erősítése a fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériumának célja – közölte a felsőoktatási államtitkárság szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták: Balog Zoltán miniszter szerda reggel hivatalában fogadta a Budapesti Corvinus Egyetemnek és a Szent István Egyetemnek a múlt héten bejelentett intézményi átalakításban érintett egyetemi és kari vezetőit. Az egyeztetésen a fenntartó miniszter jelezte, hogy a felsőoktatási államtitkárság integrációs javaslatát támogatja.
 
A tárgyalás során az integráció végrehajtásának lépéseiről, a budai campus megmaradásának garanciáiról egyeztettek a felek. Balog Zoltán kifejtette, hogy az integráció alapfeltétele az érintett intézmények hatékony együttműködése, elsődleges célja pedig az intézményi teljesítmények színvonalának emelése. A fenntartó célja a budai campus önállóságának és autonómiájának megőrzése és erősítése is. 
 
Hozzátették, a fenntartó és az érintett karok, intézmények közös érdeke, hogy egy erős közép-magyarországi agrárcentrum létrejöttével az agrár felsőoktatás minőségi fejlesztése hosszú távon biztosított legyen.
 
A budai campus három dékánja arról számolt be szerda délelőtt, miután a tárca vezetőjével egyeztettek, hogy a miniszter jóváhagyta a Corvinus egyetem három budai karának a gödöllői Szent István Egyetemhez csatolását.
 
Mezősné Szilágyi Kinga, a BCE tájépítészeti karának dékánja a pesti campus előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a miniszter rögtön a tárgyalások elején rögzítette, hogy a döntés megszületett, a három kar integrációja eldöntött tény. Innentől arról tárgyalhatnak – és ebben a segítségét ígérte –, hogy az integráció minél simábban valósuljon meg – idézte a minisztert.
 
Arra a kérdésre, hogy most mit fognak tenni, folytatódnak-e a tüntetések, azt válaszolta: nem tudja megmondani, átgondolják a helyzetet.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. szeptember 09. 17:52
Ahol az oktatás - a nemzet jövője - egy államtitkárságot kap, vezetői fulldilettáns idióta seggnyalók, ott nem kell csodálkozni, hogy békemenetelnek a birkák meg kétpofára zabálják az agyhalottak a kormánypropagandát:(
madarasi.abel
2015. szeptember 09. 15:36
" A fenntartó célja a budai campus önállóságának és autonómiájának megőrzése és erősítése is. " Amit azzal is nyomatékosított, hogy figyelmen kívül hagyta a dékánok kéréseit. sunyi, hazug egy pöcs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!