MNB-s alapítványoknál dolgozik a Matolcsyt kísérő volt titkárnő

2016. szeptember 13. 12:45

A Népszabadság egy korábbi jegybanki alkalmazott, Vajda Zita fizetéséről érdeklődött az MNB-nél: a jegybank az adatok mellett Matolcsy György magánéletére is utalt a válaszában. Vajda korábban az MNB nemzetközi szakmai titkára volt, jelenleg az MNB-hez köthető alapítványi világban egyszerre négy helyen is dolgozik vagy visel tisztségeket.

2016. szeptember 13. 12:45

Egy egykori MNB-s dolgozó, Vajda Zita javadalmazásáról, szerepköréről érdeklődött a jegybanknál a Népszabadság.

A Népszabadság arról írt, Vajda osztály nélkül kapott osztályvezetői fizetést, és több külföldi útjára is elkísérte Matolcsy Györgyöt. Az MNB által adott információk szerint Vajda Zita „a Magyar Nemzeti Bankban nemzetközi szakmai titkárként dolgozott 2016. május 2-ig”. Munkabére bruttó 1 730 000 Ft., nettó 1 150 450 Ft. volt a közlés szerint.

A lap felhívta a figyelmet, hogy Vajda akkor került korábban az NGM-hez, amikor Matolcsy tárcavezető lett ott, majd az MNB-hez akkor igazolt át, mikor Matolcsy lett a szervezet elnöke.

A Népszabadság arról is írt, hogy Vajda az MNB otthagyása óta az MNB-hez köthető alapítványi világban dolgozik, egyszerre négy helyen. Vajda a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) alapítvány kuratóriumának tagja; a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO) igazgatóhelyettese; ezen felül egy PADI által létrehozott cég, a Vízház Zrt. igazgatóságának tagja és a PAGEO kutatója is.

Az MNB a Vajda Zita fizetéséről szóló Népszabadság-megkeresésre az adatok mellett azt is közölte: „Matolcsy György magánélete, a Matolcsy-házaspár válása magánügy”. 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. szeptember 14. 23:48
Végső soron fiziológiai értelemben az evés is munka, hogy másról már ne is beszéljünk!
katus
2016. szeptember 14. 20:06
Osztályvezetői fizetéssel (is) tömte szeretőjét Matolcsy - jógaoktatóra cseréli öregecskedő feleségét Forrás: https://kuruc.info/r/2/163626/
mucsay
2016. szeptember 14. 16:26
hát... ez elég béna. amúgy most, hogy már mindenki elment, elárulok egy titkot. (midas király meg a nádas megvan?) rájöttem mér pakolgat a fidesz pozíciókba ballibeket. negatív az infláció, bármit is csinál az mnb. pedig akarnak egy picit. de az istennek se jön össze az unortodoxxal. nohát, csak megmutatunk a gazdaságnak messziről egy ballibet, hátha meglódul az az infláció. ravaszak ezek. kár a nőügyért.
liberálzöld.
2016. szeptember 14. 13:48
Nem sok az a bruttó 2 millió azért, hogy összebújjon az undorító görény Matolcsyval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!