A romákat a menekültek ellen, mindenki mást a romák ellen uszít a Fidesz

2016. szeptember 19. 10:58

A jelek szerint sikeresen uszították a romákat a menekültek ellen és a nem romákat a menekültek és a romák ellen.

2016. szeptember 19. 10:58
Suha Nikolett

Végülis két legyet ütöttek egy csapásra. A jelek szerint sikeresen uszították a romákat a menekültek ellen és a nem romákat a menekültek és a romák ellen. Mert azt ugye mégsem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a kormány gyűlöletbeszéde nyíltan állította: a cigányok segélyből élnek. Lám, milyen hamar beérett a gyűlöletgyümölcs, tegnap már arra ébredtünk, hogy Lakatos Attila cigányvajda (sic!) európai összefogásra szólítja fel a romákat, hogy megvédjék lányaikat, asszonyaikat, unokáikat az erőszakos migránsoktól és közmunkához való hozzáférésüket a hozzájuk hasonló tanulatlan tömegektől.(…)

Ez azonban mind kevésbé fontos, mint az, hogy a gyűlöletkeltés egy egyébként utált és lenézett csoport számára is elérhető megoldásként funkcionál. Néhányan lehet, hogy belemennek egy olyan játékba, amiben végre ők is legálisan, állami felhatalmazással böködhetnek másokat a számkivetettségük miatt, ahol ők is többnek, jobbnak, kiváltságosabbnak érezhetik magukat másoknál.

Tavaly nyáron Orbán Viktor miniszterelnök és Trócsányi László igazságügyminiszter is úgy fogalmazott, hogy azért nem kér az ország a menedékkérőkből, mert épp elég teher 800 ezer cigány ember felzárkóztatása, akiknek az ellátásával kapcsolatos nehézségeket a magyarok nem osztják szét más európai országok között. Ezzel egyenlőségjelet tettek a háború elől menekülő otthontalanok és olyan magyar állampolgárok közé, akiknek az a legnagyobb bűnük, hogy cigánynak születtek. Egy egész népcsoportot bélyegeztek meg újra hatalmuknál fogva, nyíltan azzal, hogy a többségi társadalmon kívüliként beszéltek róluk, rólunk, rólam.

Végtelenül szomorú, hogy magukat vezetőnek valló roma emberek nem veszik észre vagy inkább nem akarják észrevenni, ahogyan a kormányunk másodszor is harcba küldi a cigányokat a migránsok ellen. A szavazataikat olcsón, némi közös ellenség kreálásért adják oda, nem törődve az uszítás rövid- és hosszútávú hatásaival. A gyűlölet ugyanis nem illan el gyorsan, és ha a félelemmel párban jár, annak igen súlyos következményei lehetnek.

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
74bro
2016. szeptember 20. 09:17
Tudod, hogy a muszlim migránsaid jobban kedvelik a hívő keresztényeket, sőt, horribile dictu, még a hívő zsidókat is, mint a tefajtádat? A cigányokat pedig emberszámba sem veszik. Tapasztalatból beszélek. Ébredj fel, Naivita.
SigSauer
2016. szeptember 20. 00:36
Kik azok a romák? Román mák? Vagy romlott emberszabásúak? Kutyából nem lesz szalonna, maximum kutyaszalonna. A cigányok ellen nem kell uszítani, megoldják azt maguk rendszeresen. A cigányok pusztán korábban érkezett migránsok, akiknek pont annyira sikerült beilleszkedniük, amennyire akartak. Legalább hagynánk a rendőreinket dolgozni, a ballib agitpropnak meg befoghatnánk végre a pofáját, amikor a magyar emberek ellen, Magyarország érdekei ellen uszítanak.
Speer
2016. szeptember 19. 21:42
Hülye picsa. Milyen idióta szöveg ez: "nem roma" ?
ptrfarkas43
2016. szeptember 19. 19:50
Hörög, pörög, fröcsög.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!