Emmi: Nem szűkítik, hanem bővítik az ételosztások lehetőségét

2017. november 28. 14:21

„Korábban nem látott mértékű”, 34 milliárd forintos új forrás áll rendelkezésre a rászorulókat támogató programban, hogy hajléktalanok, idősek, megváltozott munkaképességűek és nehéz helyzetű kisgyermekes családosok kapjanak ételcsomagokat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

2017. november 28. 14:21

Nem szűkítik, hanem bővítik az ételosztások lehetőségét – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében. Hétfőn több sajtóhír jelent meg, a Liberálisok közleményben írtak arról, hogy a „kormány megtiltaná a civileknek az ételosztást”.

Az Emmi keddi közleményében tévesnek nevezte a sajtóértesüléseket, amelyek szerint rendelettel szigorítanák az ételosztások jogi szabályozását. Ezzel szemben – mint kiemelték – „korábban nem látott mértékű”, 34 milliárd forintos új forrás áll rendelkezésre a rászorulókat támogató programban, hogy hajléktalanok, idősek, megváltozott munkaképességűek és nehéz helyzetű kisgyermekes családosok kapjanak ételcsomagokat.

Felidézték, hogy 2016-ban a népkonyhákon naponta átlagosan több mint 85 ezer adag ételt osztottak ki. Hozzátették továbbá, hogy a tavaly decemberben kezdődött, 4 milliárd forint összegű, a hajléktalanok meleg ételhez jutását segítő projekt keretében négy éven át négyezer hajléktalan ember kap egy tál meleg ételt hétköznaponként. Ezen felül a hajléktalanok az országban összesen már 86 helyen biztosított népkonyhai szolgáltatást is igénybe vehetik. 

A rászoruló idősek, megváltozott munkaképességűek és nehéz helyzetű kisgyermekes családosok számára Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében már megkezdődött a tartós élelmiszereket és higiénés cikkeket tartalmazó csomagok osztása – írta az Emmi, hozzátéve: ez az év végéig az összes hátrányos helyzetű járásban folytatódik, s legalább 12 ezer rászorulón segítenek.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2017. november 28. 17:02
Ez a jujjbetilcsákacivileket kezd untatni és idegesíteni is egyben. Összeáll három-négy ballibant, nagy csinnadrattával kioszt pár tányér valamit , zacskóban tésztát és elmondja, hogy 4millió,lehetőleg a város közepén az összes ballibsi médium+ a ráugrasztott ajrópai haverok előtt . Semmit nem tudni arról, honnan a kaja, hol főznek, milyen körülmények között. Annyi már a civil baromság, mint égen a csillag. Nem a segítéssel van bajom, hanem ezekkel az ad hoc őrületekkel. Ha valaki nem kap engedélyt, annak oka van. Pl. nem ellenőrizhető az étel származása, nem megfelelő a hely, bármi lehet. Még a legutolsó büfében is nagyon komoly előírásoknak kell megfelelni, nehogy valami szart etessenek a vendégekkel. Itt meg mindenki, akire rátör, az osztogathat bármilyen ételt?
Mich
2017. november 28. 15:18
Szegénység az egész országban, de főleg vidéken van - ott segítenek, akik segíteni akarnak... ...míg a libsibolsinácik majd kiállnak a Blahára 1-2 hétvégén és teljes média-közvetítéssel "osztanak"...
magichorze
2017. november 28. 14:55
A hvg szerint ez nem cáfolat, sőt!
zakar zoltán béla
2017. november 28. 14:43
BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBangóNÉ! Hallottad?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!