Gyurcsány ételosztás közben: Ez a kormány menjen a csudába

2017. december 22. 19:28

A Demokratikus Koalíció elnöke a Blaha Lujza téren elmondta: szerinte semmirekellő a Fidesz–KDNP-kormány.

2017. december 22. 19:28

A Demokratikus Koalíció fővárosi étel- és ruhaosztó akciója közben tartott rögtönzött sajtótájékoztatót a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc, és két szeretetcsomag átadása között bejelentette, hogy az elmúlt napokban sikerült megegyezniük az MSZP-vel és ezzel szerinte létrejött az ellenzéki megállapodás gerince.

 Az egész évet értékelve azt mondta, amit lehetett megtettek, a DK egy olyan stabil, növekvő, európai polgári demokratikus párt lett, amely „alapvetően nyugalmat áraszt”. Hangot adott azon reményének, hogy az MSZP-t követően további pártokkal is össze tudnak fogni. Örömét fejezte ki továbbá, hogy a Szolidaritás mozgalommal már meg tudtak állapodni, aminek eredményeként a szervezet vezetője, Székely Sándor parlamenti képviselő lehet.

Gyurcsány Ferenc kihangsúlyozta, továbbra is az minden vágya, hogy „ez a kormány menjen már a csudába”. Beállva a jobbik mellé, a DK elnöke is odalegyintett az Állami Számvevőszéknek. Kijelentette, hogy szerinte a túlnyomó többség nem hiszi el, hogy az Állami Számvevőszék működése nincs „pártos politikával átitatva”. Szerinte különösen feltűnő, hogy a választások előtt csak ellenzéki pártokat ellenőriztek, a Fideszt nem.

A pártelnök szerint a lényeg mégis az, hogy „megteremtődött az ellenzéki együttműködés”. Ismét megerősítette, hogy szerinte az hozhatja a legjobb eredményt, ha az egyéni képviselőkről megállapodnak a pártok, viszont külön listát állítanak.

Kitért arra is, ha Karácsony Gergely egyik párt listáján sincs rajta, hanem „magát a demokratikus ellenzék jelöltjeként nominálja”, akkor az ellen nincs kifogásuk, majd mindenkit megnyugtatott, hogy ő biztosan nem lesz miniszterelnök-jelölt. 

Azért, hogy a jótékonysági akció során ne csak pártpolitikáról essék szó, azok helyzetét is elemezte, akiknek most élelmiszert és ruhát adtak át.

Semmirekellőnek nevezte azt a kormányt, amelyik az érdeklődés látszatát sem mutatja azokért az emberekért, akik pár ezer forintos ajándékcsomagokért is hajlandók sorba állni. „Ők ebből nem fognak meggazdagodni, tán egy csipettel könnyebb lesz a karácsonyuk” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. december 24. 17:39
A Rátgéber klón aki 2:50 től beszél egyébként kicsoda? (gy.k.: https://goo.gl/rWE9Lh)
áfonya
2017. december 24. 03:54
DK semmire kellő 4 évenként dob a választóknak néhány morzsát ,kormányon van még a morzsát is elveszi . Turkálóból összeszedett rongyokkal egy tányér moslékkal szavazatokat gyűjt.
áfonya
2017. december 24. 03:49
4 metro 167 milliárdjából telik egy kis lejárt szavatosságú konzervekre tésztákra.
nyugalom
2017. december 23. 22:52
Valasszuk meg megint a vilag legtehetsegtelenebb politikusat, / Fletot? Ennek egyedul Brusszel orulne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!