Presser 70

2018. május 28. 09:47

Hetvenéves lett az egyik legmeghatározóbb magyar popzenész, Presser Gábor. Önnek melyik a kedvenc Presser-dala?

2018. május 28. 09:47

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HattoryHanzo
2018. május 28. 23:37
Na, akkor a sok hülyének: Presser szülei libás zsidók voltak a Klauzál téri csarnokban. Egy házban laktak Seres Rezsővel, a Szomorú vasárnapot hallgatta szinte minden nap. 10 (!) éves korától játszott tánciskolában, ő volt a zongorista. A csávó zenéből van, ma Magyarországon két ilyen ember van, ő meg Dés. Nem is nagyon szeretik egymást, két dudás egy csárda, ugye. Zseni, tetszik, vagy sem.
czsolt5
2018. május 28. 22:38
A kedvenc Presser dalom pedig a Gondolj rám! “Ha gyümölcs érik villámtépte fán, [...] ha erény lesz már nem gondolni rám...” szívszorítóan gyönyörű és őszinte. Azon kevés dalok egyike, amitől emberileg kaptam valamit. Ilyen brutálisan nyers zenei szuggesztív átütő erőre csak Presser képes Sztevanovity Dusán szövegével. Libabőr.
czsolt5
2018. május 28. 22:22
Presser az élő példa, hogy nem a hét oktávot kiéneklő “megasztártól” lesz jó a magyar könnyűzene. A hangja nem szép, de ennek az embernek minden sejtjében folyamatosan gyönyörű, zseniális és egyedi dallamok vannak. Zenei példakép, ikon. Somlóval együtt az egész LGT kimagaslik a magyar könnyűzenéből.
lynx
2018. május 28. 21:07
"Torták, rózsák, égő gyertyák S néhány szívből jövő kívánság Ha elmúltál már ennyi meg ennyi Nem kell azt úgy a szívedre venni! Boldog születésnapot, Boldog születésnapot!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!