Devecseri polgármester: Igazságtalan, méltánytalan az új elsőfokú ítélet

2019. február 05. 14:54

Ferenczi Gábor szerint „a nyolc éve húzódó per az emberek igazságszolgáltatásba vetett bizalmát rendítette meg."

2019. február 05. 14:54

Igazságtalannak, aránytalannak és méltánytalannak nevezte a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásában a Győri Törvényszéken hozott hétfői ítéletet Devecser polgármestere. 

Ferenczi Gábor keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy „az igazság teljes feltárása érdekében" a Mi Hazánk parlamenti képviselői csoportján keresztül kezdeményezi a Mal Zrt. privatizációs szerződésének felülvizsgálatát, valamint a katasztrófa előidézésével kapcsolatos szakértői anyagok bekérését.

Ferenczi Gábor szerint „a nyolc éve húzódó per az emberek igazságszolgáltatásba vetett bizalmát rendítette meg, hiszen a hétfői ítélettel nem állt helyre a társadalom igazságérzete."

A bíróság B. Zoltán elsőrendű vádlottat, a Mal Zrt. volt vezérigazgatóját két év hat hónap, D. József másodrendű vádlottat, volt műszaki vezérigazgató-helyettest pedig két év fogházra ítélte gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt. Hat vádlott felfüggesztett szabadságvesztést,egy pénzbüntetést, egy megrovást kapott, öt embert pedig minden vádpont alól felmentett a törvényszék. 

A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el, a katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház lakhatatlanná vált. 

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2019. február 05. 18:41
Köszönjük Fidesz, hogy eltusoltad az ügyet. Tehát ennyit ér nekik 10 magyar élet. Szebb Jövőt!
Kanóc
2019. február 05. 17:16
ennél még az a százéves muki is többet kapott, akit a II.vh után félszáz évvel kaptak el és sitteltek le, mert szolgálatot teljesített egy munkatábor őrtornyában...
Aerion
2019. február 05. 17:15
Asszem az emberek igazságérzetének kielégítéséhez halálbüntetésre, ezen belül minimum karóba húzásra lenne szükség, és arra, hogy Devecserből Los Angeles legyen. Az egy lakosra jutó bűnözési rátaérték már megvan.
dick52
2019. február 05. 16:49
Ha valaki azt mondja, ezek után, hogy Magyarországon van tisztességes biró vagy bírónő, azt ki fogja röhögni a kutyám !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!