Idiótának nevezte a brazil elnököt a Budapestre érkezett Pierre Richard

2019. szeptember 06. 19:41

2019. szeptember 06. 19:41

Budapestre érkezett pénteken Pierre Richard francia színész, akit üdvrivalgással fogadták rajongói az Uránia Nemzeti Filmszínháznál – közölte a Euronews. A világhírű színész-rendező a harmadik Budapesti Klasszikus Film Maraton egyik díszvendége. Az immár 85 éves komikus a Félénk vagyok, de hódítani akarok című film vetítése előtt arról beszélt, hogy Charlie Chaplin, Buster Keaton és Jacques Tati is nagy hatással voltak rá.

A sztárt sajtótájékoztatóján is megrohanták az autogramvadászok. Pierre Richard azt mondta: ösztönösen készítette a filmjeit, soha nem gondolt arra, hogy üzeneteket juttasson el az emberekhez. A mai napig rácsodálkozik, hogy külföldön is sokan szeretik, amit csinál.

„Sokkal meghatóbb számomra, ha egy magyar szereti a filmjeimet, mint ha egy párizsi. Mindig felteszem a magamnak a kérdést, hogyan lehetséges az a csoda, hogy olyan emberek, akik messze élnek, más a kultúrájuk, más nyelvet beszélnek, mint én, érdeklődnek a filmjeim iránt. Ez megindító.”

Pierre Richard borászkodik is Dél-Franciaországban. Szerinte a film és a bor is összehozza a társaságot, a moziban és az asztalnál olyan élményeket szerzünk, amelyeket megoszthatunk másokkal.

A brazil elnököt idiótának nevezte

Arról is beszélt, hogy brazil felesége miatt különösen aggasztja, ami Brazíliában történik az esőerdővel, és hogy az őslakosok életét ellehetetlenítik.

„Az Amazonas vidéke, amely nagyon fontos a bolygó túlélése szempontjából, fokozatosan megsemmisül, súlyos pusztításokat szenved. Egy idióta miatt.”

A fesztiválon a Magas szőke férfi, felemás cipőben (1972) című vígjátékot is bemutatják. A szerdáig tartó Klasszikus Film Maratonon szabadtéren is lehet mozizni a Szent István Bazilika előtti téren. Levetítik például Dziga Vertov Ember a felvevőgéppel című 1929-es némafilmjét, Michael Nyman angol zeneszerző pedig hétfőn itt mutatja be azt a darabját, amelyet a film ihletett.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. szeptember 09. 11:38
Idiótának? Csak a képre kell nézni Honjaim!! Minden kiderül!!
Aerion
2019. szeptember 08. 21:21
Ami pierricsárdot illeti … áhh, a képére van írva.
golyakalifa
2019. szeptember 07. 22:10
Ugly kike asshole!
matykox
2019. szeptember 07. 17:36
Ez az idióta "világhírű" ?? A filmjeitől örökös viszketést kaptam, ennél nagyobb tehetségtelen pojácát ritkán láttam filmen. De hogy egyébként is hülye, az ezen a böffentésen is látszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!