4iG: bennfentes kereskedelem gyanúja miatt tesz feljelentést a Párbeszéd

2020. január 04. 16:51

„Az ellenzék 2020-tól olyan politikát fog folytatni, aminek következtében legkésőbb két és fél év múlva a NER-cégek részvényei értéktelen papírok lesznek” – olvasható Tordai Bence közleményében.

2020. január 04. 16:51

Bennfentes kereskedelem gyanúja miatt feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen a 4iG-ügyben – olvasható Tordai Bence, a Párbeszéd képviselőjének MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Párbeszéd bennfentes kereskedelem gyanúja miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, miután felmerült, hogy a 4iG egyik fő részvényese elkövethette a Btk. 410. §-ába ütköző bűntényt, amely akár három év szabadságvesztéssel is sújtható. A hírek szerint a cégben még idő előtt szerezhettek tudomást arról, hogy a 4iG mégsem veszi meg a Magyar Telekomtól a T-Systemst, így időben tudott eladni részvényeket, amivel azok vevőinek súlyos pénzügyi károkat okozhatott” – írják.

Mindebből egyrészt kiderült, hogy azok a befektetők, akik a NER-cégek töretlen növekedésére spekulálnak, sem számíthatnak folyamatos gyarapodásra, hiszen eshet a részvények árfolyama; másrészt a tűzhöz közel állók bármikor átverhetik a kisbefektetőket is, ha pénzügyi érdekük úgy kívánja” – olvasható a közleményben.

Az ellenzék 2020-tól olyan politikát fog folytatni, amellyel 2022-ben bekövetkezhet a kormányváltás, aminek következtében legkésőbb két és fél év múlva a NER-cégek részvényei értéktelen papírok lesznek. Mert ezen cégek növekedését csupán a politikai kapcsolatokon alapuló, korrupciós állami megrendelések biztosítják” – zárul a közlemény.

(MTI)

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eresgé
2020. január 06. 00:17
a 'bennfentes' kereskedelem pletykát szinte azonnal elkezték terjeszteni amikor a ts akvizició meghíusult (megjegyzem jól tettek nem vettek meg soha nem tudtak volna felállni belőle úgy eladósodnak). Nyár óta játszanak már a részvényeivel - azzal kapcs is pletykalták hogy vizsgálatot kérnek. Dec végén viszont A hülyének is világos volt le akarják nyomni. Reggel meglátjuk mi lesz ha meglódul az árfolyam lefele akkor Tordai majd a cellatársának magyarázhat hülyeségeket...
Karácsony Szilvi
2020. január 05. 19:17
Az alig néhány emberből álló Párbeszéd keveri egy kicsit a sz@rt. A feljelentésüket megtették vagy csak dumálnak a levegőben? Valahogy fel kell hívni magukra a figyelmet. Ezt a hülye dumát melyik baloldali lakáj, seggnyaló propaganda szennylap írta?
noge
2020. január 05. 17:40
Tordai, kezdheted is feljelenteni a Sorost. De ehhez is gyáva vagy.
llnnhegyi
2020. január 05. 12:52
Álhír és faszveres a moslekkoalicioban. Tordai/Greczy elnaspangoljak a farkukat a bírósági bemutatón.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!