Erő Zoltán Budapest új főépítésze február elsejétől

2020. január 24. 15:25

Karácsony Gergely főpolgármester megtiszteltetésnek nevezte, hogy Erő Zoltán Budapest új főépítészeként csatlakozik a csapatukhoz.

2020. január 24. 15:25

Erő Zoltán tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán (1977-82), valamint a Leuveni Katolikus Egyetem Történeti Városok és Épületek Központjában (1988-89) végezte. A Palatium Stúdió Kft egyik alapítója, a Kortárs Építészeti Központ alapító kurátora – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a nagy léptékű városfejlesztési és köztérfejlesztési projektek mellett hosszú évek óta foglalkozik történeti terek, épületek, városrészek építészeti revitalizációjával. A 2000-es évek elején Budapest városrehabilitációs programjában dolgozott és részt vett a városfejlesztési koncepció megalkotásában is. 2004 és 2014 között a budapesti 4-es metró építész generáltervezőjeként a tervezőhálózat irányításáért, az egységes építészeti koncepcióért volt felelős. A főváros építészeti arculatát alakító beruházás négy állomásának vezető tervezője. Rendszeresen tart előadásokat, szakfolyóiratokban publikál – olvasható a kommünikében.

A közleményben idézik Karácsony Gergely főpolgármestert, aki megtiszteltetésnek nevezte, hogy Erő Zoltán Budapest új főépítészeként csatlakozik a csapatukhoz. „Tapasztalata, szakmai felkészültsége és kreativitása egyszerre lesz garancia a főváros építészeti értékeinek megóvására és egy bátor, innovatív városépítés megkezdésére” – fogalmazott a főpolgármester. Erő Zoltán Mártonffy Miklóst váltja a főépítészi poszton.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bauerj
2020. január 25. 09:36
Sajnálom ezeket a frusztrált népnevelőket, akik kénytelenek a kommentfalakon negatív jelzőket osztogatva, vagy az utcán dudálva és anyázva nevelni ezt a sok - szerintük- hülyét, akik meg nem engedhető módon valamit másképp gondolnak, mint ők.
zakar zoltán béla
2020. január 24. 20:51
Tudás-vagy erőközpont? Ernő, mit gondolsz? Makovecz vagy ...
Szőke Ciklon
2020. január 24. 17:02
Programjának megvalósításához jobban megfelelt volna egy erdész, vagy egy dózeres. Lehet, hogy csak a neve miatt választotta.
balbako_
2020. január 24. 16:56
Majd ő erőből átveri a ballibsi koncepciót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!