Alapjogokért Központ: Megalapozatlanok az uniós kritikák

2020. április 20. 10:09

Nincs olyan uniós gyakorlat, ami alapján el lehetne dönteni, hogy egy járványügyi intézkedés megfelel-e vagy nem – hívta fel rá a figyelmet Törcsi Péter.

2020. április 20. 10:09

Nem megalapozottak azok a kritikák, amelyeket az Európai Unió intézményei vagy a tagállamok vezetői megfogalmaztak a magyar járványkezelési intézkedések kapcsán – mondta Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A műsorban felidézték a központ nemrégiben elkészített kutatását, amelyben azt a megállapítást tették, hogy a magyar alkotmányos szabályrendszert és más EU-s országoknak a jelenlegi járványügyi helyzetben alkalmazott gyakorlatát vizsgálva megállapítható, hogy sok államban, megfelelő szabályozás híján, nem volt lehetőség alkotmányos szabályokon alapuló különleges jogrendet bevezetni.

Törcsi Péter a témában elmondta, nincs olyan uniós gyakorlat, ami alapján el lehetne dönteni, hogy egy járványügyi intézkedés megfelel-e vagy nem. Elmondta azt is, az elmúlt tíz évben már megszokhattuk, hogy ha bármit tesz a magyar kormány, ami „világnézetileg jól körülhatárolható”, akkor az európai baloldal és a balliberális sajtó rögtön kritikát fogalmaz meg és támadássorozatot indít.

(MTI)

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. április 21. 06:13
Az Európai Unió sajnos gittegyletté vált. A legjobb volna elhagyni őket mint eb a Szaharát. Anglia kilépése jelzésértékű.
BőröndÖdön
2020. április 20. 12:11
A fidesz gittegyletének elképzelése...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!