Századvég: A magyar gazdaságvédelmi akcióterv Európa élmezőnyébe tartozik

2020. április 15. 22:46

Az intézet szakértője szerint a magyar kormány nem keveri a gazdaságpolitikát a szociálpolitikával.

2020. április 15. 22:46

A koronavírus-járvány miatti 9 ezer milliárdos magyar gazdaságvédelmi akcióterv megközelíti a tavalyi magyar GDP 20 százalékát, Európa élmezőnyébe tartozik, megfelel a hasonló spanyol, olasz, cseh intézkedéseknek – erről beszélt Szakáli István Loránd, a Századvég Gazdaságkutató vezető közgazdásza az M1 aktuális csatornán szerda este.

Az akcióterv elsősorban a munkahelyek megőrzését és új munkahelyek teremtését célozza, például a cégek rövidített munkaidőhöz kapcsolódó bértámogatásával. Ám ez nem lehet eltúlzott, mert akkor a munkaadó és a munkavállaló is „hátradőlhet, és ezt jó lenne elkerülni”. Akkor jó a támogatás, ha az érintettek azt érzik: van állami segítség, de nekik is cselekedniük kell – fejtegette a szakember. Megjegyezte: a túl bőkezű támogatás másik káros következménye lehet, hogy akadályozza a válsághoz kapcsolódó gazdasági szerkezetváltást. A szakember rámutatott: a kormány nem keveri a gazdaságpolitikát a szociálpolitikával, de a kihívásokra adandó reakciókhoz szükséges mozgástér megvan.

(MTI)

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emmanuel Goldstein
2020. április 16. 10:10
Hiszek a Századvégnek. Mindig független, objektív véleményt fogalmaznak, kiválóan felkészült, pártatlan szakembereket foglalkoztatnak meg és semmilyen anyagi kapcsolatban nincsenek a kormánnyal. Vagy mégis?
tölgy
2020. április 16. 09:56
Felesleges a századvégnek bizonygatnia, amiről mindenki láthassa-tudhassa, hogy nem elégséges, semmire nem jó! Bezzeg Bulgária! - Ez most az új mantra a liberálbolsevik lakájmédiában. Ez a tény abból is kiviláglik, hogy a sok fizetett bolsi troll - talán erre ment el gyuri bá' "adománya" - azonnal rácuppant a cikkre és vehemensen kántálja a századvég által leírt valóság ellenkezőjét.
ppix
2020. április 16. 01:52
Már a 9000 milliárd is egy büdös nagy hazugság, a támogatások úgy le vannak korlátozva, hogy a töredékét tudják majd igénybe venni a vállalkozások a mostani feltételekkel. Lásd még a munkáltatói oldal kritikái. https://www.mgyosz.hu/covid19/20200414_javaslat_itm_mgyosz_sajtok.pdf Kurva nagy kamu az egész, nem élmezőny.
Akitlosz
2020. április 16. 00:47
A Századvégnek mindegy, hogy éppen mit intézkedik a magyar kormány, az így is, úgy is, amúgy is mindig "Európa élmezőnyébe tartozik". Mert a Századvég csak egy az állam által pénzelt propagandacég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!