Állandósítaná az ideiglenes biciklisávokat Karácsony Gergely

2020. július 23. 12:43

A főpolgármester ugyanakkor hozzátette: ez nem ideális megoldás.

2020. július 23. 12:43
null

Állandósítaná az ideiglenesen kijelölt biciklisávokat a főpolgármester – derült ki Karácsony Gergely az Inforádiónak adott interjújából. A főpolgármester az Inforádióban azt is elmondta: ugyan nem tartja ideális megoldásnak, mégis megtartaná azokat a szakaszokat is, ahol a megnövekedett buszforgalom és a rendkívüli körülmények miatt a kerékpárosokat és a buszokat kényszerítik egy sávon belül osztozkodásra.

Ez se idegen a nagyvárosi tapasztalataimtól, ez létezik már máshol is. Ez nem szerencsés helyzet, kétségtelen és az Üllői út kapcsán, a hármas metró felújítása remélhetőleg hamarosan elindul, ott mindenképpen nagyarányú buszforgalom fog kialakulni. Nem ideális megoldás, de lehetnek olyan városrészek, ahol egy hiányzó kerékpárszakasz romba dönti a teljes rendszer működését, hiszen itt egy komplex rendszerben kéne gondolkodnunk” – mondta a főpolgármester.

(Nyitókép: Budapest, 2020. április 25. Kerékpáros halad a fővárosi Üllői úton kialakított ideiglenes biciklisávban 2020. április 25-én. A fővárosi önkormányzat március végén döntött arról, hogy kihasználva a felére csökkent gépjárműforgalmat, néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávokat alakít ki, ezzel is segítve a koronavírus-járvány terjedésének lassítását. MTI/Mónus Márton.)

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2020. július 24. 03:46
Geriék nem állnak meg iztt, kész az újabb csomag is... https://hvg.hu/cegauto/20200723_fovarosi_forgalomcsillapitas_mintaprojektek_karacsony_kozlekedes_budapest
Vakfolt
2020. július 23. 23:20
"Állandósítaná az ideiglenes biciklisávokat Karácsony Gergely A főpolgármester ugyanakkor hozzátette: ez nem ideális megoldás." De akkor miért? Ez egy kretén.
Fideath
2020. július 23. 22:42
A számok a BKK-ról vannak, te agyhalott kretén. Az Index csak szemlézte.
bunko_jobbos
2020. július 23. 21:43
Miért nem lepődtem meg? Pont ugyanez a technika az európai hitelfelvétellel kapcsolatban. Elször csak ideiglenes, megszokják, aztán meg mehet örökre is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!