Benkő Tibor: Már több mint 1100 katona fertőződött meg a koronavírussal

2020. november 25. 08:13

A honvédelmi miniszter elmondása szerint 900 katona meg is gyógyult, írja az Atv.

2020. november 25. 08:13

A kórházakban naponta 1100 katona segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, amennyiben még nagyobb segítségre tartanak igényt, tudnak plusz katonát biztosítani – mondta Benkő Tibor a Spirit FM Exkluzív című műsorában, amelyről az Atv számol be. Arról is szólt, hogy hétfőtől a katonák különböző intézmények őrzés-védését is ellátják: különböző nemzetiségek külképviseleteit, kormányzati épületeket is védeni fognak.

A honvédelmi miniszter elmondása szerint rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek be, ennek ellenére már több mint 1100 katona fertőződött meg, de 900an meg is gyógyultak, de nincs olyan, aki lélegeztetőgépen lenne.

(Atv)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patkánynak sem nevezhető férgek
2020. november 25. 13:22
Mi nem tetszik, elvtárs, halljuk!
Nehidd El
2020. november 25. 09:24
Nem. Az igazi eredmény az, amit Geri a Pesti Úti Idősek Otthonában nyújtott: 500 bentlakóból 300+ fertőzött és 50+ halott.
ökobetyár
2020. november 25. 09:24
A VÍRUS VÁLASZ ÉLETMÓDUNKRA Bernd Scherer/FAZ/RózsaS, német-sajtó figyelő A járvány szembesít bennünket életmódunk következményeivel és a természethez való viszonyunkkal. Hibáinkból tanulnunk kell. Nem földönkívüliek A covid-19 egyre jobban fészkeli be magát életünkbe és megváltoztatja hétköznapjainkat. Ilyen helyzettel, itt, Közép Európában még nem volt dolgunk. Leírásához még nyelvünk sincs. Nem ritkán vírus elleni "háborúról" beszélnek. De valójában ki-mi ez az ellenség? A vírusok is részei élővilágunknak. Örökítőanyagunk jelentős része fölszabdalt vírusokból áll. Az élet és az evolúció története tehát a vírusok története. A tudomány a vírusokat nem tartja valódi élőlényeknek. Bár a tény, hogy képesek szaporodni, erre utal, de ehhez egy vírusgazdára van szükségük. Osztódásukhoz, sokszorozódásukhoz saját programjuk van, de nincs saját anyagcseréjük. Így tekintve nem önállóak és nem számítanak élőlényeknek, tehát megölni sem lehet őket - csak szaporodásukat leállítani. Gazdaélőlény nélkül nem képesek létezni. A koronavírus gazdái emberi sejtek és a továbbiakban az emberi életmód, gazdasági cserefolyamatok, politikai struktúrák lesznek a vírus közvetítésének tulajdonképpeni médiumai. A bolygó ember általi transzformációja: az antropocén Az ember nemcsak a planétát transzformálja, hanem egyensúlyából is kibillenti. Ezt mutatja a Föld-paraméterek változása is. A CO2-fölgyülemlés, a tengerek savasodása egyidejű a vízfogyasztás, a műanyagtermelés növekedésével. A vírus rohamos szaporodása és átadása ezen antropocén világ szerkezetét és hiányosságait hozza felszínre, próbára téve az egész világot. Szembesít bennünket életmódunk következményeivel. A lokális orvosi infrastruktúrák sok helyen összeomlanak. Ezért milliárdokért időt vásárolunk magunknak, amely megengedi, hogy adekvát megoldásokat fejlesszünk ki, egzisztenciánk biztosítására.
Bonaventura
2020. november 25. 09:08
"a katonák különböző intézmények őrzés-védését is ellátják: különböző nemzetiségek külképviseleteit, kormányzati épületeket is védeni fognak." Armageddonra készül az ország, nem kellenek ide jósok sem. Tessék kérem tovább menni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!