Novák Katalin: Magyarországnak fiatalodnia kell

2021. január 25. 18:46

Novák Katalint az Inforádióban kérdezték a magyar családtámogatási rendszerről.

2021. január 25. 18:46
null

Az Inforádió Aréna című műsorában Novák Katalin kérdésre elmondta: a cél az, hogy a járványhelyzetben a családok megőrizhessék munkahelyeiket és tisztes megélhetésüket, hiszen így „megerősödve tudnak kikerülni a járványból.” Hozzátette: a kormányban a legrosszabb forgatókönyvre készülnek, ezért is döntöttek számos védelmi intézkedésről, ugyanakkor a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a magyarok együttműködése is szükséges volt ahhoz, hogy az „életnek nem kellett még egyszer leállnia.”

Novák Katalin szerint ha a családtámogatást illetően nincs rugalmasság, akkor rengeteg olyan ember is eleshet ezektől a lehetőségektől, akik amúgy jogosultak lennének rá. A miniszter beszélt a 25 éven aluliakat érintő szja-mentességről is, melyet a kormány a jövő évtől tervez bevezetni. Mint mondta, ez egy „családtámogatások sorába illeszkedő lépés”, amely azt a célt szolgálja, hogy a fiataloknak minél több megtakarításuk legyen, mielőtt önálló életbe kezdenek. Arra a feltevésre, hogy az szja-mentesség kieső bevételeket jelent az államnak, a miniszter azt válaszolt, hogy „a kormány hosszútávon gondolkodik”, és a kérdés az, hogy „hiszünk-e abban, hogy van helye Magyarországnak Európában?”. A miniszter szerint van, ehhez azonban az országnak „fiatalodnia, gyarapodnia kell”.

Novák Katalin hangsúlyozta: míg 2011-ben a gyermekvállalási kedvet jelző reprodukciós ráta 1,23 volt Magyarországon, legutóbb ez a szám már 1,5-re emelkedett.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2021. január 26. 21:17
Nincs a Novák szövegnek megfelelő kontextusa. Erről van szó. Novák is élő propagandaelem. A kérdés ettől, hogy minek Orbánéknak a fiatalság? Ott van nekik az SZFE fiatalsága és nézd meg, mit kezdenek velük. Az életre esélytelennek nyilvánított beteg 6 éves gyereknek nem hagyták jóvá a százmilliós nagyságrendű gyógyszert és az ellátást. Csak makk egészséges fajtiszta fidesz magyarnak áll a világ. Nem véletlenül nem látom bele, amit te nagyszerűen igen. Úgy érzem nekik inkább focisták kellenek a Felcsút válogatottba, mindent fociban mérnek… meg katonák kellenek nyomasztani. Orbán Gáspár tisztek már lesznek háború és sereg nélkül is. Kitartottak és eltartottak Fidesz rendszere épül, majd egyszer jók lesznek valamire magyar ember ellen.
Valodi
2021. január 26. 12:49
... höhöhö ... nyitott kapuk! Doktorminiszterelnök Úr hosszú távon gondolkodik! Ni, milyen ügyesen beindította a demen... vagy demar... - vagy hogy is van ez a külföldi szó - megvan!: demagográfiai földprogramot! Hogy is van a Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020 c. kormányhatározatban? "....Történelme során, nehéz helyzetekben mindig vidéki gyökerekből táplálkozva, a falusi közösségek erejére támaszkodva tudott a magyar társadalom megújulni." ...meg: "...A népesedési (demográfiai) földprogram kidolgozásával és indításával az NFA tartós (25-50 éves) és örökölhető földbérleti jog keretében földet kíván juttatni a fiatal, gazdálkodni szándékozó pároknak, olyan kikötéssel, hogy a fiatal család letelepszik, gazdálkodik, valamint 2-3 gyermek világra hozatalát és felnevelését is vállalja..." A Nemzet feltámadása nem indulhat másképpen most sem! Ez a NER menyecske lesz a zászlóanya: (a termőföldárverésen) ".... rangsorban őket a megyei második legnagyobb nyertes érdekeltség, a Forgács család 90 év feletti legidősebb tagja, Forgács Barnabásné (215 ha) ... követi..." ...és ezek a belga gerófék fogják végrehajtani: "A legnagyobb terület (918! hektár, az elárverezett (Somogy) megyei összterület 7,6%-a) tulajdonjogát ugyanakkor a már említett CLAESSENS-GROUP Companys tulajdonosai, a Belgiumból (BE Sint-Gillis-Waas) áttelepült nagybirtokos Claessens család tagjai (Peter és Johan Sonmogyszobról, Eszter és Evelin Beáta Nagyatádról és Christophe Somogycsicsóról) szerezték meg." http://kielegyenafold.hu/index.. Az új Kishantoson fogják őket kiképezni: "Tiborcz István tavaly június 23-án személyesen nyert el több mint 35 millió forint vissza nem térítendő brüsszeli támogatást arra, hogy Csabdi településen ökológiai gazdálkodásra térjen át, és fenntartsa azt." "A nyilvántartás szerint a kormányfő veje szintén személyesen nyert el idén április 17-én majdnem 116 millió forint vissza nem térítendő támogatást. Méghozzá ismét arra, hogy ökológiai gazdálkodásra térjen át, és fenntartsa azt..." "Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje. Ebben a szegmensben számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozás.... a jelenlegi nyilvántartás alapján Tiborcz István valamivel több, mint 360 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatást nyert el." https://24.hu/belfold/2021/01/.. Biogazdálkodás! Vasvillatörte kemény paraszttenyér! Kisközepes családi gazdaság! Naccsalád! Önfenntartás! Ez a jövő! Belőlük fog sarjadzani az új magyar élet....
Vidėken újrakezdő
2021. január 26. 11:43
A sok gyerek helyett tele van az ország picinyke kutyákkal, akikkel a fiatal hölgyek egy tányérból esznek. Azokat babusgatják, azoknak kötnek masnit a hajába.
gonterl
2021. január 26. 11:19
A születéskor várható élettartam, és az ország lakóinak a létszáma mond valamit a mindenkori kormány népesedés politikájáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!