Román aranycsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2021. január 29. 09:00

A román nő negyedkilónyi aranyat próbált Magyarországra csempészni tavaly ősszel.

2021. január 29. 09:00
null

Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken közölte: a nőt nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolják. A vádirat szerint a román állampolgárságú nő tavaly november 30-án jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen egy személyautó utasaként. A csomagjait ellenőrző pénzügyőr a táskájában 17 arany ékszert – gyűrűket, karkötőket, nyakláncokat és medálokat – valamint egy arany órát talált. A több mint negyedkilónyi ékszer értéke mintegy 3 millió forint volt.

A vádlott a tulajdonát képező ékszerek behozatalát nem jelentette be, elvonta a vámellenőrzés alól, ezzel 920 ezer forint vagyoni hátrányt okozott Magyarország, valamint az Európai Közösség költségvetésének – tudatta az ügyész.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Koen Suyk / ANP / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2021. január 29. 18:23
kommunizmus
zara
2021. január 29. 14:09
'A vádlott a tulajdonát képező ékszerek behozatalát nem jelentette be, elvonta a vámellenőrzés alól, ezzel 920 ezer forint vagyoni hátrányt okozott Magyarország, valamint az Európai Közösség költségvetésének' ez micsoda bullshit? románia is az eu része nincs vám....sőt ha az eun kivülről hozol sincs vám az aranyra....
bunko_jobbos
2021. január 29. 09:30
1. "ezzel 920 ezer forint vagyoni hátrányt okozott Magyarország, valamint az Európai Közösség költségvetésének " Ha Romániából hozta be, ami EU-s ország, akkor miért kellett volna vámoltatni???? Csak én nem értem? 2. Elektronikus úton 1 másodperc alatt be lehet hozni az EU-ba 100 milliárd forint értékű "papírt", ami mindenre jó: indiai acélra, dollárra, rézre, sőt aranyra szóló követelés! De aranyat nem lehet behozni a határon???? Mi ez? Kádár-rendszer. Valutát is zokniban kell vinni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!