„Elvettétek az iskolánkat!” – üzenték Niedermülleréknek

2021. február 14. 16:43

Ismert: hatszáz diák maradhat hoppon, mert a DK-s polgármester egy eredetileg zeneiskolásoknak felújított épületet adott a Freeszfe Egyesületnek.

2021. február 14. 16:43
null

Ahogyan lapunk is folyamatosan beszámolt, – például itt, itt és itt –  egy eredetileg zeneiskolásoknak felújított épületet kapott a Niedermüller Péter vezette VII. kerülettől a Freeszfe Egyesület.

A nemrég megalakult egyesület a Damjanich utca 4. szám alatti épületbe fészkelte be magát. A gyurcsányista polgármester büszkén vett részt a megnyitón, erről videó is készült.

Ám van egy kis bökkenő: az ingatlant korábban már odaígérték a Molnár Antal Zeneiskolának, amelynek így 600 diákja maradhat hoppon. Az intézmény megmentése érdekében online petíció indult, de a tiltakozás minden egyéb formában is megnyilvánul.

Elvettétek az iskolánkat!” – ezt a feliratot festették szombaton az előző, fideszes városvezetés által a zeneiskola diákjainak szánt, Damjanich 4. szám alatti épület elé az Origo fényképeinek tanúsága szerint.

„Egy szomorú arcot is festettek az aszfaltra: ismeretlenek ilyen formában tiltakoztak az ellen, hogy Niedermüller Péter DK-s polgármester utcára tett 600 diákot azért, hogy helyszínt biztosítson a politikai csoport aktivistaképző tevékenységéhez” – írja az oldal.

Nyitókép: Origo

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. február 15. 12:23
8264. aláíró vagyok, lehetnénk sokkal többen is. de a szokásos legyintgetés meg kényelmesség...
I am being lied to
2021. február 15. 10:16
Az egykori diákok közül Kocsis Zoltán már nem tud tiltakozni -- pedig ő megszólalt volna. Presser Gábor meg nem mer.
olajfa1
2021. február 15. 09:00
LESEPERTÉK A ZENEMŰVÉSZEK PADLÁSÁT!!! Tehát nem "elvették"... hanem ELKOBOZTÁK! JÓ KOMCSI SZOKÁSUKNAK MEGFELELŐEN!
Nuttika
2021. február 15. 08:58
Ismerős. 2003-ban jártunk így, igaz nem zeneiskolával, hanem normál általános iskolával. Tavasszal kiderült, hogy az az utolsó tanévünk, bezárják az iskolát. Az épületet megkapta egy talán szakközép, de egy évvel később őket is kipaterolták és az mszp-s vezetés szarért-hugyért elkótyavetyélte az iskolát. Az új tulaj talán parkolóházat vagy plázát akart oda, de ha jól tudom azt nem építhetett volna, így hagyta lepusztulni és pár év alatt hírhedt lett a lepukkantságáról, hogy csövesek és drogosok fészkelték be magukat. A neten vannak képek róla. Emellett adósságot is felhalmozott, nem is keveset. 2010 után egyéb botrányok nyomán végül fideszes polgármester lett, aki többek között a terület visszaszerzéséért is küzdött. Végül 2019-ben ez sikerült és a romhalmazt is elbontották. A történethez hozzátartozik, hogy az iskola pár évvel a bezárása előtt lett felújítva. A diákokat 2 másik iskolába dobták szét. Ahova én kerültem, annak az épülete jóval kisebb és romosabb állapotú volt, tehát ha már reálisan be akartak volna csukni egy iskolát, az lett volna a helyes választás. Egyértelmű, hogy a telek volt nagy és értékes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!