Nem látta a levelet, de Király Júlia továbbra is tagja az árnyékkormányának – reagált Márki-Zay Péter

2022. február 20. 15:26

Márki-Zay Péter gazdasági tanácsadója levélben jelentette be hétfőn, hogy a továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában.

2022. február 20. 15:26
null

Király Júlia továbbra is tagja az árnyékkormányának – reagált Márki-Zay Péter tanácsadója levelére. Amint arról beszámoltunk, Király Júlia, az MNB volt alelnöke, jelenleg Márki-Zay Péter gazdasági tanácsadója a miniszterelnök-jelöltnek és az ellenzéki pártok gazdaságpolitikai szakpolitikusainak írott levelében jelentette be hétfőn, hogy

a továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában Róna Péter köztársasági elnökké való jelölése miatt.​

Az ATV Híradója a történtekről megkérdezte Márki-Zay Pétert, aki leszögezte: Király Júlia továbbra is tagja az árnyékkormányának.

Márki-Zay nem látta a levelet

„Király Júlia csak annyit mondott, hogy ebben az ügyben nem kíván megnyilvánulni, ez a szerepét természetesen egyáltalán nem érinti, továbbra is ő az árnyékkormánynak a gazdasági területéért felelős koordinátora" – mondta Márki-Zay Péter az ATV Híradójának megkeresésére. Arra a kérdésre, hogy látta-e a levelet, azt mondta, hogy nem látta magát a levelet. 

„Nem láttam sajnos, de beszélni beszéltem vele róla, amikor értesültem erről a levélről és ma, éppen a mai napon megbeszéltem ezt vele természetesen, nyilván szakmai különbségek vannak természetesen, illetve sok mindent máshogy ítélnek, de az ellenzéken belül azért előfordul. Ő csak a nyilvánosságot nem szeretné ezzel a konfliktussal terhelni és ezért mondta azt, hogy ebben a kérdésben ő hátrébb lép. Ez nem érinti a gazdasági koordinátori szerepét" – szögezte le az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. 

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vörös Gyuláné
2022. február 20. 20:26
Árnyékország kormányából egy árnyék se léphet vissza!
Box Hill
2022. február 20. 19:34
"A kormányom tagja vagy, máskülönben rádküldöm a gorilláimat! Ez a szavazóimra is vonatkozik!"
counter-revolution
2022. február 20. 18:17
Szerencsés Imre (Slomó ben Efrájim) óta tudjuk, hogy érdemes odaengedni a zsidókat a kincstárhoz...
Amerigo
2022. február 20. 17:54
K.J. rémisztő képződménynek az üléspontja határozza meg az álláspontját. Arról nem tehet, hogy így néz ki, de a monomániás gyűlölet nem javít az ábrázatán. Persze nem ártana egy jó fodrász, nem kell sajnálni a 'pézt rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!