Államosítanak három fővárosi tulajdonú teret

2022. június 15. 18:49

Kinek a tulajdonát fogják elvenni legközelebb?

2022. június 15. 18:49
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely

„A Pénzügyminisztérium szerint alkotmányellenes.

A fideszes alkotmánybíróság korábbi határozata alapján is nyilvánvalóan alkotmányellenes.

Sajtóhírek szerint a kormány mégis ellentételezés nélkül államosítaná Budapest három rendkívül fontos, ma a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő terét, a Vörösmarty, a Podmaniczky és a Széchenyi teret. És mindezt azért, hogy utána átadja az V. kerületi önkormányzatnak.

Mégis miért? Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal? Tiborcz István üzlettársának Széchenyi téri szállodafejlesztését akarják kiszolgálni? Vagy megpumpolni a Vörösmarty téri árusokat? Vagy egyszerűen csak azt akarják mutatni, hogy mindent megtehetnek, és még a tulajdonhoz való jog sem tartja vissza őket ettől? Mégis, mi lesz a következő? Kinek a tulajdonát fogják elvenni legközelebb?

Ha a törvényt valóban benyújtják és elfogadják, akkor természetesen perelünk. De addig is folytatjuk a Széchenyi tér tervezését, amely a megújuló Lánchíddal együtt a 150 éves Budapest történelmi nagyszerűségéhez méltó és egyszersmind igazi 21. századi zöld köztér lehet. Ha addig el nem lopják.”

(Fotó: Karácsony előtti ünnepi díszkivilágítás a főváros V. kerületében a Vörösmarty téren. MTVA/Bizományosi: Balaton József)

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. június 16. 17:08
Téged a börtönbe, de az igaz, hogy ott is van könyvtár,m persze ha lesz időd olvasni!
Bauerj
2022. június 16. 15:21
Örülj neki, te félnótás, mert legalább van rá remény, hogy rendbeszedik a tereket úgy, hogy neked egy fillért sem kell ráköltened. A sok hülye szavazód meg azt hiszi, hogy a te érdemed. Bár, te még arra is alkalmatlan vagy, hogy learasd a babérokat. https://www.klubradio.hu/hirek/ha-karacsony-elment-volna-a-neprajzi-muzeum-megnyitojara-a-kormany-azt-gondolna-hogy-valamilyen-mas-szervet-csinal-a-szajabol-126583
kolozsv
2022. június 16. 12:42
Tiborczozás nélkül is van érved? Takony.
rókabácsi
2022. június 16. 12:08
HOGY NE TUDJÁTOK ELADNI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!