Márki-Zay nem minősítené Jakab döntését, de sok sikert kíván neki

2022. augusztus 16. 18:24

„A kérdést is betegnek tartom” – hordta le a Mandinert az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje, pedig csak arra voltunk kíváncsiak, mit szól Jakab Péter Jobbik-exelnök távozásához a pártból, és szerinte le kellene-e mondania.

2022. augusztus 16. 18:24
null
Almási B. Csaba

Óvodás, beteges, szánalmas – ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illette a Mandiner kérdéseit Márki-Zay Péter. A bukott miniszterelnök-jelölt reakciója már csak azért is meglepő, mert nem a magánéletéről vagy valamilyen bulvártémáról kérdeztük, hanem abszolút aktuális belpolitikai ügyről.

Néhány nappal ezelőtt ugyanis írásban fordultunk hozzá, kikérve a véleményét, szerinte jól döntött-e Jakab Péter, hogy kilépett a Jobbikból, illetve új mozgalmat szervez Nép Pártján névvel. Majd arra is kíváncsiak voltunk, szerinte Jakabnak szerinte le kellene-e mondania a mandátumáról.

Miután nem kaptunk tőle választ, felhívtuk telefonon.

A hódmezővásárhelyi polgármester először is azt mondta, nem véletlenül nem válaszolt, hiszen nem akarja minősíteni a Jobbik exelnökének, vagy magának a pártnak a döntéseit. Amikor arra hivatkoztunk, hogy néhány hónappal ezelőtt még közösen küzdöttek a Fidesz-kormány ellen, Márki-Zay megismételte, a minősítgetés nem az ő dolga. Mindez annak tükrében lehet érdekes, hogy a választási kudarc után MZP és Jakab kölcsönösen egymást hibáztatták a nagy nyilvánosság előtt.

Majd arról próbáltuk faggatni, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a jövőben együttműködnek a Nép Pártján mozgalommal/párttal. Erre azt felelte, mindenkinek joga van pártot alapítani, és sok sikert kíván nekik.

Arról is érdeklődtünk, szerinte le kellene-e mondania Jakabnak a mandátumáról. Ekkor így fogalmazott:

Majd kijelentette, hogy a Mandiner úgyis le fogja írni a saját véleményét, ezért ő ilyen felvetésekre nem szokott reagálni. Miután ezzel a megjegyzésével – miszerint a Mandiner a saját álláspontját közölni fogja – egyetértettünk, közöltük Márki-Zayval, hogy az övére is kíváncsiak lennénk, ezért is hívtuk fel. Hiszen ő egy olyan politikus, aki az elmúlt időszakban együtt tevékenykedett Jakabbal. 

„Ez végtelenül szánalmas dolog, hogy most leírják, hogy na még ez is elhatárolódott tőle, még az is elítéli, nem akarom én minősíteni, elnézést, tényleg, ez olyan óvodás dolog” – jelentette ki. (A megjegyzéséből egyébként az következik, hogy ő sem ért vele egyet, ám ezt nem kívánja elmondani.)

Emlékeztetett arra, hogy voltak a Mandinernek jó kezdeményezései is, például amikor vele és Cser-Palkovics András székesfehérvári fideszes polgármesterrel készítettünk páros interjút. S Márki-Zay javaslatot is tett arra vonatkozóan, hogyan írjunk újságot: szerinte ne azzal foglalkozzunk, hogy az egyik ellenzéki minősíti a másikat. A jövőre utalva pedig megerősítette: normális kérdésekre mindig szokott válaszolni.

(Fotó: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje /k/, valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely /MSZP, Párbeszéd, LMP, j2/, Dobrev Klára /j/, Jakab Péter /b2, Jobbik/ és Fekete-Győr András /b, Momentum/ az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. augusztus 16. 22:19
Nemzet bohóca. Canadai porszívóügynök. Amerikai kém. Már az etsai is elküldték a pixába.
Hunmagyar
2022. augusztus 16. 19:55
Elegem van abból, hogy olyanokról írnak akiket nem ismerek. Ki az a Mákyzaj meg Jakab?
Alcofrybas
2022. augusztus 16. 19:04
MZP-nek ideális állás lenne egy keresztrejtvényeket tartalmazó konténer. -- Persze, tudom, kíméletlen vagyok. Mit ártottak nekem a konténerek? A szegény keresztrejtvényekről nem is beszélve.
llnnhegyi
2022. augusztus 16. 18:57
A moslekkoaliciosok párt elnökei... DK MSZP Jobbik Momentum Párbeszéd LMP MZP ( MMM) Magyarországon ilyen egyszerű képességű politikusok csak a valamikori MSZMP-ben gyűltek össze. Etetni muszáj őket,el ne pusztuljanak! A választási bukta után " újjá szerveződött" pártok új elnökei tovább gyengültek! Minden munka,feladat a művelt jobboldali közönség pártjaira hárul. Fidesz/Kdnp koalíciós pártokra! Hajrá dr miniszterelnök!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!