Betiltaná a zsidó és a muszlim rituális állatvágásokat a Mi Hazánk

2022. november 07. 13:22

A párt egyik képviselője szerint sem a kóser, sem a halal vágás előtt nem kábítják el az állatokat, amivel indokolatlanul okoznak nekik felesleges szenvedést.

2022. november 07. 13:22
null

A Mi Hazánk Mozgalom egyik parlamenti képviselője, Szabadi István hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt: a közeljövőben benyújtandó kezdeményezése illeszkedik az európai szabályozáshoz és joggyakorlathoz, hiszen több államban – így Belgiumban, Dániában, Norvégiában, Svájcban, Svédországban és Szlovéniában – is érvényben van hasonló korlátozás. Az európai bírósági gyakorlat is rendelkezik arról, hogy

a rituális vágások tilalmazása nem jelenti a vallásszabadsághoz való jog megsértését

– jelentette ki a képviselő. Csott Károly, a Mi Hazánk állatvédelmi kabinetjének elnöke a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta. Pártjuk alapítása óta tesz a környezet- és az állatvédelemért, elítélik az állatkínzást és letöltendő börtönbüntetést követelnek az ezt elkövetőknek. A haszonállatok levágása csakis méltón, kíméletesen, az állatnak a lehető legkevesebb fájdalmat és szenvedést okozva történhet – fogalmazott a politikus.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay. Illusztráció.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sgyuri
2022. november 08. 18:07
Aki a kóser vágást gyalázza, annak fogalma sincs annak módjáról és lényegéről. A náci terror is a kóser vágás és a körülmetélés tiltásával kezdödött. Hiteles lenne az állatvédelem, ha hallottuk volna őket megszólalni a prémálatok villannyal való kivégzése ellen. A baromfi vágóhidakon sem altatással végeznek az álatokkal. https://zsido.com/nem-csalas-nem-kabitas-miert-akarjak-betiltani-koser-vagast/
Hotten Totta
2022. november 07. 22:08
Mindkét vágásnak a teljes véreltávolítás a célja. A kivéreztetés nagyon fontos, mivel az alvadó vér az egyik legjobb táptalaja a kórokozóknak: ahogy a bomlás elkezdődik, a szervezetet a véren keresztül elárasztják a bélflórában jelen lévő baktériumok. A vágáskor az állatban nagy mennyiségű adrenalin is termelődik, ez a kivéreztetéssel távozik, amitől a hús sokkal élvezhetőbb ízű lesz. Ma, ha csirkegyári csirkét sütünk, gyakran megjelenik a feketés megsült vér a húsban, az ilyen csirke szinte ehetetlenül rossz ízű. Régebbi korokban nálunk is tudták, hogy így kell előállítani minőségi tőkehúst, így vágtak otthon is és vágóhídon is. A kóser vágásnál a nyaki ereket mind átvágják, de a gerincvelőt épen hagyják, így az utolsó pillanatig működik a szív, kipumpálva a vért. Ez azonban az állatnak nem fáj, mert az erek átvágásával az agy pillanatokon belül elkábul és meghal oxigén hiányában, nem képes a fájdalmat érezni. Hasonló ez az altatásos műtétekhez, ahol órákon keresztül durván kaszabolhatnak egy embert, és hiába ép minden idegpályája, az agy kikapcsolása miatt nem érez fájdalmat. Ezért a kóser vágás épphogy kíméletes az állathoz, mert az agy hal meg legelőször, pár másodperc alatt. A békáról levágott békacomb is ingerelhető, az idegpályák még működnek, a békaláb rángatózik, ez azonban aligha fáj a békának. (Galvani kísérletei). Sajnos nagyon nehéz a mai generációkkal ezt megértetni, mert a nyugati világban szinte egyáltalán nem tanítanak már természettudományos tárgyakat, és ez mostanra már sajnos nálunk is így van. Így fordulhat elő, hogy a zöldek orbitális marhaságokat mondanak, és sajnos a követeléseiket gyakran el is érik.
sober
2022. november 07. 20:54
Azt hittem a mi hazánknál dereng valami! de nem...! mehetünk tovább! nagyon időszerű, klassz felvetés! hülyék!
amca
2022. november 07. 19:56
Shalom Toro Rosso ! Szálem alejkum , Red Bull !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!