Minden ok nélkül összevertek egy férfit a kelenföldi metróaluljáróban (VIDEÓ)

2023. március 01. 10:47

A sértett a bántalmazás következtében súlyos orr- és arcsérüléseket szenvedett.

2023. március 01. 10:47
null

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy erőszakos bűncselekmények miatt már többszörösen büntetett 40 éves férfit és 47 éves társát. Az elkövetők pár héttel ezelőtt, a Kelenföldi pályaudvar metró aluljárójában

minden előzmény és ok nélkül támadtak rá egy férfira, akit súlyosan bántalmaztak. A bíróság mindkét férfit szabadságvesztésre ítélte.

A vád szerint a vádlottak 2023. február 15-én, este, a XI. kerületben, a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában, ittasan, minden előzmény nélkül odamentek egy padon ülő, általuk korábbról nem ismert külföldi férfihoz, és rászóltak, hogy menjen el onnan. A férfi eleget tett a felszólításnak, és távolabb ment. A férfiak azonban utána mentek, utolérték, az egyikük hátulról megragadta a nyakát és a földre rántotta, majd a földre került sértettet még ököllel, többször arcon ütötte. Ezután a társa is bekapcsolódott a bántalmazásba, és ő is ököllel arcon ütötte a földön térdelő sértettet, miközben a másik támadó megrúgta a férfi fejét.

A vádlottak ezután kissé eltávolodtak, pár másodperc múlva azonban ismét visszatértek a még mindig földön térdelő, és már erősen vérző sértetthez, és mind a ketten megrúgták a fejét – írja az Ügyészség

A sértett a bántalmazás következtében súlyos orr- és arcsérüléseket szenvedett.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a két férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A tárgyalás eredményeként a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottakat váddal egyezően, súlyos testi sértés bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért a 40 éves férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt, 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, társát pedig 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. A bíróság ügyészi indítványra elrendelte a vádlottak letartóztatását is, a másodfokú eljárás befejezéséig.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. Az ügyhöz kapcsolódó felvétel elején az látható, ahogyan az egyik vádlott rátámad a sértettre, az ezt követő képsorokon pedig már azt láthatjuk, amikor egy járókelő odamegy az erősen vérző sértetthez, hogy segítsen neki.

Az esetről készült videófelvételt IDE KATTINTVA tudja megnézni. 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sheu
2023. március 01. 20:42
"a 40 éves férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt, 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, társát pedig 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte." Elég szolid büntetés ez ilyen utolsó patkány, útonállószerű támadásért. Majd ha ennek legalább a dupláját szabja ki a bíróság, akkor talán lesz némi presztízse a magyar bíróságoknak.
Karbantartó9
2023. március 01. 19:38
Három csapással mi van? Akkor ez volt a második? Harmadikra elég ha kis drogot találnak náluk, már mennek is életfogytiglanra?
pragmatika
2023. március 01. 19:38
Jobb könyökkel egy kemény gyomrost lehetett volna adni a támadónak mindjárt az akció elején. Aztán lehetett volna folytatni az eszmecserét. Kérdés még hogy milyen "külföldiről" volt szó. Amúgy tök mindegy. Ha nem provokált, mindenképpen bunkóság volt megtámadni.
LancelotDuLac
2023. március 01. 16:46
Minek ment oda?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!