Lemondott Maróth Miklós, az ELKH elnöke

2023. április 14. 13:42

Saját tudományterületén végzett sok évtizedes sikeres munkáját tovább folytatja, emellett egy új, a magyar tudomány fejlesztésére irányuló jelentős program megvalósításán szeretne dolgozni.

2023. április 14. 13:42
null

Április 15-ei hatállyal lemondott az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) elnöki tisztségéről Maróth Miklós – közölte az ELKH Kommunikációs Osztálya az MTI-vel pénteken.

Maróth Miklós saját tudományterületén végzett sok évtizedes sikeres munkáját tovább folytatja, emellett egy új, a magyar tudomány fejlesztésére irányuló jelentős program megvalósításán szeretne dolgozni – áll az ELKH közleményében. Az ELKH-t 2019-es létrehozása óta Maróth Miklós vezette.

(MTI)

Fotó: Mandiner / Ficsor Márton

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2023. április 14. 16:43
Az mindenesetre furcsa, hogy az 5 nappal ezelőtt, a Mandinernek adott hosszú interjúból még úgy tűnhetett, hogy hosszú távú tervei vannak az ELKH élén. Most meg hirtelen lemond.
bölcsbagoly
2023. április 14. 16:29
Egy ekkora kutatóintézet hálózat vezetése nehéz feladat egy 70 éves embernek, pláne ha a saját szakterületén is akar még valamennyit tenni az asztalra! Amúgy a ELKH köszi jól van, végzik a dolgukat s eredményesek. Az átalakítás előtti ellenzők, tüntetők is belesimultak a tevékenységbe s nem érte őket retorzió. Akiknek meg sehogy sem tetszett az átállás, azok elhúztak a vadlibákkal! Nem kár értük.
Scio
2023. április 14. 15:00
Az igaz, hogy a korábbi Akadémiai Intézeteket kiszervezték az MTA-tól, megszüntették a közalkalmazotti státust, viszont egyúttal 30% fizetésemelést is adtak, amit az MTA SOSE tudott (VAGY NEM IS AKART) elérni! Viszont, amikor az akadémikusok tiszteletdíját akarták a szocik elvenni, az akkori elnök, a csokornyakkendős V.E. Szilveszter büszkén mondta, hogy egy hétvége elég volt ahhoz, hogy megváltoztassák e döntést...
-Zsolt-
2023. április 14. 14:54
Csak nem Pressman mondatta le ezt is? 🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!