Nagy Márton: A kormány az év végére visszavásárolhatja a Budapest Airportot

2023. április 03. 21:34

„A budapesti repülőtér egy stratégiai eszköz, ezért magyar kézbe kell kerülnie” – jelentette ki egy hétfő esti műsorban a miniszter.

2023. április 03. 21:34
null

A budapesti repülőtér egy stratégiai eszköz, ezért magyar kézbe kell kerülnie. A kormány elkötelezett, hogy visszavásárolja, mindegy, ki a tulajdonos” – jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Nagy Márton gazdasági miniszter az Index tudósítása szerint.

A miniszter hozzátette: az előkészítő megbeszélések már folynak a Budapest Airport tulajdonosával az értékesítés feltételeiről és az árról. Mint fogalmazott, a megegyezés mindkét szereplő számára fontos, és az üzletet az év végére le lehet zárni.

Magyar nemzeti repülőteret! - visszaszerezhetjük legnagyobb légikikötőnket

A kormánynak az a szándéka, hogy visszavásárolja a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret - jelentette ki a múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök, hozzátéve, hogy a gazdaság elég erős ehhez, és az üzlet „bármelyik pillanatban" megvalósulhat. A Gyurcsány kormány által 2006-ban külföldi kézbe adott légikikötő visszaszerzésének szándékáról már tavaly ősszel is jelentek meg hírek.

Nagy Márton elárulta, mi a helyzet a Budapest Airporttal

Az Indexnek adott interjút Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, amelyben szóba került többek között az ársapka, az extraprofitadó, a Vodafone, és a Budapest Airport is. Ez utóbbival kapcsolatban Nagy Márton úgy fogalmazott: ez nemzetstratégiai kérdés. Elkezdődtek az egyeztetések, amelyek jelenleg is zajlanak, de ezzel kapcsolatban többet egyelőre nem oszthatok meg.

Nyitókép: Shutterstock

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alvarez
2023. május 24. 12:37
A reptér jelenlegi tulajdonosai évi kb 90 milliárd Ft nyereséget talicskáznak ki az országból. Bárki is van kormányon, ez a pénz hiányzik a költségvetésből.
Odone Ricci
2023. április 04. 07:56
Legalább lesz megint mit privatizálni, ha 2O24-ben a demokratikus koalició veszi át az ország vezetését.
OberEnnsinnen
2023. április 04. 07:08
Először a Gyurcsányékhoz juttatott pénz sorsát kell megvilágítani. Mert, ha megkarcolgatod, arra rámehet a teljes Gyurcsány-Dobrev-ApróPiroska vagyon.
Vidėken újrakezdő
2023. április 04. 06:42
Na, végre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!