„A vörös csillag az emberiség egyik legszebb szimbóluma” – Megkoszorúzták Kádár János sírját

2023. május 30. 07:03

„Megépítettük a házunkat 38 ezer forintért, most hol épít maga ennyiért egy házat?” – nosztalgiáztak a résztvevők a Kádár-korszakkal kapcsolatban.

2023. május 30. 07:03
null

A Munkásőr Emléktársaság tagjai a néhai pártfőtitkár, Kádár János emléke előtt tisztelegtek pénteken, ugyanis ekkor ünnepelte volna 111. születésnapját, ez alkalomból pedig pünkösdvasárnap megkoszorúzták a nyughelyét a Fiumei úti sírkertben.

– mondta egy néni a Blikk riporterének.

Sej László, a Munkásőr Emléktársaság tagja arról beszélt, hogy a vörös csillag az „emberiség egyik legszebb szimbóluma”, ugyanis több jelentése van, elmondta, hogy munkásmozgalmi jelkép, valamint az öt földrész munkásainak összefogását is megjeleníti. 

.

***

Borítókép: Fortepan/Szalay Zoltán

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. május 31. 07:17
"A vörös csillag az emberiség legszebb szimbóluma" Főleg, hogy az egyik ágán Rajk László a másikon Nagy Imre akadt fenn. Ezt egy népi sírvers is megörökítette a 301-es parcellában Itt nyugszik Nagy Imre és Rajk László, Kiknek nyakára tekeredett a vörös zászló. Bár apró Antal ütötte őket serényen hátba. Mégis bele akadt a kötélbe mind kettő lába.
tetx
2023. május 30. 12:34
remélem a múmia átka fog rajtuk.
NERbot
2023. május 30. 11:51
Egyszer majd Orbán Viktor is ilyen szép sírhelyet kap majd Moszkvában vagy Pekingben.
6.sztrovacsek
2023. május 30. 10:34
Kádárt lehet szeretni és lehet gyűlölni, voltak hibái bőven, de egy dolgot nem lehet tőle elvitatni. Csinált egy élhető országot a semmiből. De szó szerint a semmiből, mert amit nem vittek el a németek a visszavonuláskor azt elvitték az oroszok jóvátétel címén, és ami még maradt a padláson, azt lesöpörte Rákosi. És igen, Kádár kommunista volt, de lehetett volna más? A kommunizmust nem szabad akartunkból választottuk, és nem is kártyán nyertünk. Vesztettünk, utolsó csatlósként végig kitartottunk, és mint tudjuk, "jaj a legyőzötteknek". Mindemellett a legvidámabb barakk elnevezést sem véletlenül kaptuk, mert Kádár kihozta a rendszerből a maximumot, amit m ki lehetett hozni. NDK-sok, csehszlovákok, lengyelek, bolgárok, románok minket irigyeltek akkor. És aki abban a rendszerben nőtt fel, az pontosan tudja hogy ez így volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!