Újabb illegális gyorsulási versenyt tartottak, most Szolnokon: a rendőrség drónról követte

2023. július 11. 17:31

Végül két esetben szabtak ki helyszíni bírságot, kilenc szabálysértési feljelentést tettek és hat jármű forgalmi engedélyét vonták be.

2023. július 11. 17:31

A rendőrség tájékoztatása szerint illegális gyorsulási versenyek ellen léptek fel a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A tájékoztatás szerint 2023. július 8-án éjjel a Szolnok, Felső Szandai réten közlekedő autósokat ellenőrizték, a komplex közlekedési akció célja 

a gyorsulási versenyek visszaszorítása, illetve az átalakított járművek kiszűrése volt. 

Az eset különlegessége, hogy az ellenőrzést a levegőből egy drón is segítette. A Police.hu-n megjelent hír alapján az egyenruhások két esetben szabtak ki helyszíni bírságot, kilenc szabálysértési feljelentést tettek és hat jármű forgalmi engedélyét vonták be, mivel azokat engedély nélkül átalakították. 

Nyitókép: Rendőrség

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Melós
2023. július 13. 13:34
Mostanában Budapesten a xvii. ker. Ferihegyi úton is megfigyelhető egy tuningolt verda. Minden nap este 10-11 között húz el a repülőtér irányából Rákosliget felé. 150-200 körül mehet, csak gázfröccsöket ad, és ugrik, mintha papírból lenne a kocsi. Az ablakok majdnem kitörnek, de alig egy másodperc alatt tovatűnik. A közelben lakhat, és valami versenyre mehet, vagy onnan jön ilyenkor. Ajánlom a járőrök figyelmébe a helyet.
Tamás22
2023. július 11. 21:17
És ez miben különbözik attól, ami az Árpád hídon volt? Semmiben. Ugyanúgy előkerülhetett volna a sötétből egy bringás, vagy gyalogos is akár, és ugyanúgy elütötték volna. Ezen emberek tudatos versenyzése a korábbi esetek ismeretében simán tekinthető gyilkossági kísérletnek, csak szerencsére ebben az esetben az áldozat (akiről nem tudni hogy kicsoda) megúszta. Minimum gépjármű végleges elkobzás, pénzbírság, jogosítvány elvétel lenne az elfogadható büntetés.
zakar zoltán béla
2023. július 11. 20:55
Barmok, kik potenciális gyilkosok!
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 11. 19:59
Btk: Illegális versenyek szervezése. Szervező: 50 év. Résztvevő: 45 év. Néző: 30 év. Mindent is elkobozni...kezdetben. Balesetet, halált, anyagi kárt okoz: a wagner magánhadseregben 5 év kötelező szolgálat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!