„Baranyi Krisztina szinte örömtáncot járt a helyi Fidesz Facebook-oldalának letiltása miatt”

2023. augusztus 11. 06:17

Gyurákovics Andrea, a Fidesz ferencvárosi frakcióvezetője szerint a magukat a szólásszabadság és az elfogadás felkent harcosainak feltüntető politikusok a szabadság és a pluralizmus legnagyobb ellenségei.

2023. augusztus 11. 06:17
null
Oblat Rudolf

A napokban jelentős felháborodást váltott ki, hogy a Facebook váratlanil több helyi Fidesz-szervezet Facebook-oldalát elérhetetlenné tette.  A Váci Fidesz oldala mellett a Ferencvárosi Fidesz oldalát is blokkolta a közösségi médium, mindkét esetben megtörtént a panasztétel a Metánál, így a IX. kerületi szervezet már vissza is kapta az oldalát, a váciak esetében azonban még nincsenek új fejlemények.

Megkerestük Gyurákovics Andreát, a Fidesz ferencvárosi frakcióvezetőjét, aki a Mandinernek kifejtette véleményét a közösségi-médiaoldalak szerinte visszás gyakorlatáról, Baranyi Krisztina polgármester politikájáról és a kerületet érintő legfontosabb kihívásokról. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Szerintem a facebook tiltással kapcsolatban a leggusztustalanabb, és akkor megpróbálok nagyon PC maradni, az az volt, hogy 

Baranyi Krisztina majdhogynem örömtáncot járt, amikor kiderült, hogy letiltották a Ferencvárosi Fidesz Facebook-oldalát”

– kezdte Gyurákovics Andrea. 

A Fidesz ferencvárosi frakcióvezetője elmondta, szerinte nagyon visszás ez a magatartás, s pontosan bizonyítja azt, hogy a magukat a szólásszabadság és az elfogadás felkent harcosainak feltüntető politikusok a szabadság és a pluralizmus legnagyobb ellenségei. A politikus elmondta, hogy ő akkor sem lenne boldog, ha ez az eset egy baloldali képviselő, vagy szervezet oldalával történne, azt gondolja, hogy egymás tisztelete alapvető dolog kellene, hogy legyen. Gyurákovics Andrea szerint van egy szint, ami alá nem kellene süllyedni, kiemelte, hogy míg ő Baranyi Krisztinára politikai ellenfélként tekint, addig a polgármester többször is nyomatékosította azt, hogy ő ellenségként és nem ellenfélként tekint a jobboldal politikusaira. 

Ezt is ajánljuk a témában

A ferencvárosi Fidesz-frakcióvezető világossá tette, hogy Baranyi ezt teljesen komolyan gondolja, ugyanis regnálása kezdetén 

minden olyan személyt „eltakarított” az önkormányzati apparátusból, aki neki politikailag nem volt szimpatikus.

Gyurákovics szerint ezzel egy nagyon szomorú, egyben veszélyes folyamatot indított el a polgármester, hatalomra kerülése óta nagyon nehéz professzionális közigazgatási dolgozókat Ferencvárosba csalni, hiszen pontosan tudják a szakmabeliek, hogy Baranyi a legalsóbb szintekig is lenyúl, s ha valaki nem is fideszes, de nem szimpatizál a politikájával, akkor ott nem lesz jövője. Gyurákovics felhívta arra is a figyelmet, hogy ezzel Baranyi egy olyan „nóvumot” hozott a kerületbe, amelyre korábban nem volt példa, emlékeztetett, hogy a polgármester asszony megválasztása előtt soha nem nyúltak hozzá a szakmai apparátushoz, az ciklusokon átívelően, politikai színezettől függetlenül majdhogynem mindig állandó volt. 

A Fidesz ferencvárosi frakcióvezetője szerint a polgármester bosszúhadjáratot folytat a Fidesz ellen, és a helyi közéletet az országos politikai konfliktusokkal mérgezni. Gyurákovics kiemelte, hogy ez meg is látszik a kerületen. Emlékeztetett, Ferencváros volt az egyetlen kerület, ahol elbukták a rezsitámogatást, mert nem adták be a papírokat. Továbbá szóvá tette, hogy 

a városrehabilitáció teljesen leállt, elfogytak az üres önkormányzati bérlakások. 

Ezt is ajánljuk a témában

Gyurákovics Andrea emlékeztetett arra is, megválasztása után Baranyi Krisztina fennhangon hirdette mindenhol, hogy Karácsony Gergellyel együtt stadionstoppot hirdetnek, és több stadion nem fog épülni Budapesten, holott pontosan tudta, hogy az előző városvezetés már megállapodott a kormánnyal az atlétikai stadion előzetes terveiről, tehát pontosan tudta, hogy itt stadion fog épülni. Azt is kiemelte, hogy kifejezetten vérlázítóak a polgármester Fradival kapcsolatos megnyilvánulásai is, szerinte 

semmiféle lokálpatriotizmus nem fedezhető fel Baranyiban,

ugródeszkaként tekint Ferencvárosra, ahonnan majd később dobbanthat a nagypolitikába. „Látszik minden egyes megszólalásában, hogy neki nem szívügye Ferencváros” – fogalmazott. Hozzátette: „Akkor amikor a Fradi kikap, kesergünk rajta, de nem kárörvendünk, együtt sírunk, együtt nevetünk, és az, ami a Fradinak a jelszava, hogy küzdeni mindig, feladni soha, azt Baranyi nem érti, és nem is akarja érteni.”

***

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. augusztus 11. 17:16
..és a Ferencváros hagyja a libsi k..t szórakozni?
chief Bromden
2023. augusztus 11. 12:15
Csak ne sztriptíz táncot.
bodrigyuri
2023. augusztus 11. 10:37
A némber pont úgy örül, mint a nernyikek egy ballibsi lap letiltásának. Azonos vegyértékű emberi szennyminőség.
piramis-2
2023. augusztus 11. 10:12
Hiába na, a liberálnáci értékek... Mártha Imre azt egyáltalán nem tagadta, hogy több, milliárdokat érő ingatlant is vett magának Floridában, - például egy magánszigeten, a Mexikói-öböl kijáratánál (Jól fizethetnek a fővárosi közműholding vezérigazgatói posztjáért na!) https://metropol.hu/aktualis/2022/02/a-budapesti-kozmuvezer-allitja-csak-egy-kis-meretu-tarsashazi-lakasa-van-floridaban-de-nezzuk-meg-kozelrol-fotok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!