Lendvai szaporítószervei

2023. szeptember 18. 21:31

Lassan mondom, hogy Ildikó asszony is megértse: Ez már nagyon gáz.

2023. szeptember 18. 21:31
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Nagyot szólt a napokban megrendezett V. Budapesti demográfiai csúcs. Nem is elsősorban a méretei miatt (négy kontinensről mintegy hatvan állam- és kormányfő, egyházi és civil szervezeti vezető vett részt az eseményen), hanem az ott elhangzott előadások kapcsán: hogyan teremthetünk biztonságos, kiszámítható jövőt a családok és a következő generációk számára.

Kiderült, Magyarország jó úton jár, nőtt a házasságok és a születések száma, csökkent az abortuszoké (a családpolitikai lépések miatt 160 ezerrel több gyerek született).

Ma már kétszer annyi bölcsődei és óvodai férőhelyhely van, mint 2010-ben, ingyenes az óvodai ellátás, növekedett a munkavállaló édesanyák aránya stb. Csupa jó hír – már akinek.

Lendvai Ildikó egy másik demográfiai csúcsot látott. Az egykori MSZP-elnöknek a Népszavában közzétett »humoros« tudósítása egyúttal a szerző aggasztó kórlapja.

A népességfogyás megfékezésére a kormányzati szaporítószervek hivatottak – frappíroz a hajdani cenzor asszony. – Az elmúlt napokban ezekből kettőt ismerhettünk meg: a mikrofont és a szavazócédulát.

És dől belőle a jópofaság: a mikrofon azért szaporítószerv, mert abba nagyon sokszor kell bemondani, hogy családbarát kormány.

A szavazócédula meg azért, mert (Orbán Viktor szerint) népszaporulat akkor lesz, ha nem szavazunk a liberálisokra.

Végezetül egyfajta hármas »átkaroló hadműveletről« is ír az elnyűhetetlen proletárhumorista: kötcsei fideszes találkozó, a demográfiai csúcs magyar beszédei, pénteki Orbán-rádióinterjú. Frenetikus! Lassan mondom, hogy Ildikó asszony is megértse: Ez már nagyon gáz.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Lendvai Ildikó

Népszava

Idézőjel

A romok alá szorultak hangjait valahogy túl kell kiabálni.

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 19. 16:34
Gyurka,nálad nem nagyobb gáz Ildikó…
Szuperszig
2023. szeptember 19. 14:15
Lassan mondom, hogy végre valki, aki szereti őt (jah, olyan nincs), szóljon az ápolóinak, hogy Ildinéni ugyan még nem szarik maga alá (bár ki tudja), de ön, és főleg közveszélyes. Amíg a hülyeségeit nyomja, néhány ballibbant dk-s vérnyugger látja a reményt a hugyosban.
Abafy Alfréd
2023. szeptember 19. 10:06
Elhagyott komcsi lövészárok. Mit vársz tőle?
Majdmegmondom
2023. szeptember 19. 07:46
Bolond asszony, mit is mondhatna mást? Mindig volt aki megfizessen azért, hogy mit mondjon és ez most sincs másképp. Lendvai az a tipikus kommunista, aki jó pénzért szívesen eladja magát, de inkább az országát... Egyébként biztosan van az a pénz, hogy azt mondja, amit az ország hallani szeretne, amivel egyetért, de maradjon csak azon az oldalon, hagy lássa mindenki, hogy a gátlástalan hazaárulók ott gyülekeznek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!