Rendkívüli: kiszabadult a rácsok mögül az Árpád hídi gázoló

2023. október 24. 16:20

A Fővárosi Törvényszék megerősítette lapunk információit: az elkövető bűnügyi felügyelet alá került.

2023. október 24. 16:20
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: július első napján éjfél után nem sokkal egy példátlanul súlyos közlekedési baleset történt a XIII. kerületben. Az Árpád híd pesti hídfőjétől több autós, köztük egy hatszáz lóerős Mercedes kezdett versenyzésbe, hogy a Budára vezető oldalon mérjék össze, mit tud az autójuk.

A Mercedes sofőrje elvesztette uralmát a járműve felett és elgázolt egy teljesen szabályosan, az Árpád híd északi oldalán lévő kerékpársávon haladó kerékpárost. A rendőrség szerint az ütközés pillanatában legalább 137 km/óra volt a vétkes jármű sebessége.

A sofőr később elismerte felelősségét, azonban állítása szerint azért ment olyan nagy tempóval, mert nagyon közel mentek mögötte a BMW-k. Augusztus első felében Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a 24.hu-nak elmondta, a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatását, a végzés azonban nem végleges.

Ezt is ajánljuk a témában

A Fővárosi Törvényszék megerősítette lapunk információit

A Mandiner úgy értesült, hogy a 33 éves elkövető szeptemberben elhagyhatta a büntetésvégrehajtási intézetet és bűnügyi felügyelet alá került. Lapunk információját a Fővárosi Törvényszék is megerősítette, mely szerint a terhelt letartóztatását a bíróság szeptember 22-én megszüntette és négy hónapra – a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrzött, lakóingatlanra korlátozott – bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A balesetről készült videófelvételt itt lehet megtekinteni: 

***

Nyitókép: MTI/Mihadák Zoltán

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. november 12. 09:46
Remek, akkor megint vezethet és gyilkolhat.. Szarból vannak ezek a birok...
Intruder
2023. október 24. 21:35
Nem kötelező kiengedni, a geci sorosbíró engedte ki.
Kilincs
2023. október 24. 21:10
Akkor elerkezett a kaszas ideje. Fogat szemert! Vajjak ki a gyilkos szemet a varjak, donor kell azoknak akiknek joguk van az elethez. Aku embert ol, az olettessek. Eletert eletet
Ízisz
2023. október 24. 18:25
Z. Minden rosszban van valami jó... Legalább nem etetik a mi pénzünkön... 😐💤
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!