Spórolni akartak Karácsonyék, a tanácsadó mégis egymilliót visz haza havonta

2023. október 18. 13:41

Lakos Imre több fővárosi cégben is benne van, vagyonnyilatkozata szerint egyik helyről 900 ezer, másikról 400 ezer forintot visz haza havonta.

2023. október 18. 13:41
null

Nem került messze a XI. kerületből távozni kényszerülő Lakos Imre, akinek Karácsony Gergelyék dobtak mentőövet. A DK bűvkörébe is bekerülő Lakos vagyonnyilatkozata szerint két fővárosi cégtől, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., valamint a Budapest Vásárcsarnokai Kft-től is kap fizetést tanácsadásért. Utóbbi cégtől a politikus bevallása szerint 900 ezer, míg előbbiből 400 ezer forintnyi juttatást kap. 

A koronavírus-járvány alatt hozták létre a Budapest Vásárcsarnokai Kft-t azzal a céllal, hogy a nagy összevonások következtében kevesebb vezetőre lesz szükség, így akár pénzt is lehet spórolni. 

Ezt is ajánljuk a témában

Lakos neve a 2019-es önkormányzati választásokat követően forgott nagyon a médiában, ugyanis László Imre XI. kerületi polgármester kabinetfőnöke lett, majd hat héttel később mégis kirúgták. Vigaszdíja pedig nyolcmillió forint lett. 

Ezt is ajánljuk a témában

Lakos pozíciója és tanácsadói keresete a Budapest Vásárcsarnokai Kft-nél azért is lehet kellemetlen a fővárosnak, mert a cég az utóbbi időben közel harmadával is növelte az őstermelőkre és árusokra kirótt díjakat, amely miatt sok kofa a bezárást fontolgatja –írja a Metropol.

Nyitókép: MTI/Beliczay László

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. október 18. 17:04
Ja és valami 16 tanácsadója van Karácsonynak libsik.
southwind-2
2023. október 18. 16:53
nem értem, ha valaki ennyire tanácstalan, miért ül trónra
Akitlosz
2023. október 18. 15:07
"Spórolni akartak Karácsonyék, a tanácsadó mégis egymilliót visz haza havonta" Mit nem ért a szerző? Azért akarnak spórolni, hogy ki tudják fizetni a tanácsadókat. A tanácsadó tipikus pénzeltüntető alibi állás. Vagy munka, mert külön tanácsadó cégek is léteznek. A tanácsadó munkáját számonkérni nem lehet, mérni nem lehet, felelőssége semmi nincsen. Akármilyen tanácsot is ad a tanácsadó, a felelősség akkor is mindig a döntéshozó megbízóé, ha megfogadja a tanácsadó tanácsát, ha nem, akkor is. Kérjed meg Gizi kezét! Ne kérjed meg Gizi kezét! Julcsi kezét kérjed meg! A nőkkel csak a gond van, tartsad magadat távol tőlük! Előbb gazdagodjál meg, aztán úgyis tapadni fog rád Gizi is és Julcsi is! Aztán lehet számlázni a tanácsokért a vagyonokat + 27% ÁFÁ-t. A tanácsadónak meg úgyis tök mindegy, hogy mi lesz a tanácsai sorsa.
pipa89
2023. október 18. 14:53
Jaj, má', hát ezért spóroltak, hogy haza tudják tolni a lét! Ezek soha nem változnak. Felül kellene vizsgálnia az ÁSZ-nak a vezetői jutalmakat a társadalom valamennyi területén. Kíváncsi lennék, hogy az éves GDP hány százaléka megy a vezetők jutalmazására. Tisztulna a kép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!