Letámadás

2023. november 30. 06:48

Magyarországon kialakult egy új, némely külsőségeiben a kereszténységre emlékeztető vallás.

2023. november 30. 06:48
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Ahogyan a boldog emlékezetű Szájer József mondaná, kinek a pap, kinek a papné: ki a bűnbánat és a megbékélés felindításával, ki pedig egész pályás politikai agressziót hirdetve indul neki az adventnek. Ha valaki esetleg még nem konstatálta volna, Magyarországon kialakult egy új, némely külsőségeiben a kereszténységre emlékeztető vallás, amelyben a feltámadás helyett a letámadásban hisznek, és amelynek a prófétáját, minden tanítás kútfőjét Orbán Viktornak hívják.

Az általa és követői – inkluzíve a katolikus és a református hierarchia nagyobbik fele – által vallott hitrendszerben, álljon bármi is a mózesi kőtáblákon, hazudni dicsőség és kurucos furfang, lopni nemzetépítés, a házasságtörésnek meg újabban az a szinonimája, hogy «hallgass a szívedre» (copyright Tóth Gabi).

Úgy van összeollózva-összecsipegetve különböző felekezetektől és ideológiákból: amikor a – nem fideszes – melegekkel szembeni gyűlölködésről van szó, akkor egy kicsit mohamedán, amikor a politikai alternatívák közötti választás szabadságáról, a pártok és irányzatok versenyéről, akkor bolsevik sztálinista, amikor arról, hogy az állam helyett mi szeretnénk eldönteni, meddig nevezhető még életnek az életünk, akkor szektás szélsőkeresztény, amikor pedig pénzről, akkor kőpogány.

A felebaráti szeretet semmilyen szerepet nem játszik benne; az örök javak helyett a földi értékekhez ragaszkodik, kicsinyes és bosszúálló, ugyanúgy, mint fölkent apostola, aki jelenleg történetesen a kormányfői pozíciót is betölti. És aki – nem feledve és pláne nem megbocsátva évtizednél is régebbi, vélt vagy valós sérelmeit – most kamatostul próbál visszafizetni, mindent; azt is, amivel nem tartozik senkinek.”

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szekértábor
2023. december 01. 17:14
Mondanivaló híján Orbánozzunk egy jót, mielőtt feledésbe merülnénk.
sober
2023. december 01. 12:35
szánalom ez a koma! komolyan mondom nem tudom mi fáj ezeknek a nyomorultaknak? nincs tán újságjuk? de van, népszava, nincs tán színházuk? de van, pl. a katona, pontosabban a katona DK, ... szánalom az egész banda! nem tudnak semminek örülni, epét hánynak folyton! unalmas már nagyon! tényleg szánalom! azt mondja ez a nagyon ökör alföldi, h a buziságot befóliázzák a szélsőjobb (!!) meg randalírozik! Mi van???? ki randalírozik és hol??? csak nem az antifa budapesten...?? ez jellemző rájuk! egy normális sincs köztük, mert ha lenne az beszólna nekik, h baromságokat ne beszéljetek!
Osztap_Bender
2023. december 01. 11:02
Vajon ez a faszkalap, "Isten választott metéltje", ellapátolja a járdájáról a havat, csúszás mentesíti is azt, hogy nem essenek el ott az emberek? Vagy vadul bámul ki az ablakon a fűtött szobából és ökörségeket firkál, jó pénzért? Azok a szegény munkás emberek, akik a harmincas-negyvenes években olvasták ezt a lapot, bizonyára kiherélnék mai cikkeit olvasva.
Kormánypárti2
2023. december 01. 08:44
Agyára ment a 13 év. :)) Ez a hülye is összetéveszti a keresztény hívőt a szenttel, az Istennel. Nem képes felfogni, hogy a keresztény hívő egyszerűen csak ember, aki csetlik-botlik és előfordul hogy vétkezik mert nem szent, nem Isten. A különbség csak annyi hogy ők kéjesen lubickolnak a mocsokban, szennyben, bűnben, szemben az Istenhívővel, aki tisztában van vele ha bűnt követett el és nem büszke rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!