Előállították a rendőrök a nyíregyházi főorvost

2024. január 26. 16:30

A nyomozók szerint komoly „mellékes jövedelemre” tett szert az 54 éves főorvos.

2024. január 26. 16:30

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés gyanúja miatt emeltek vádat a nyíregyházi kórház egyik korábbi osztályvezető főorvosa és egy gyógyszerforgalmazó társaság orvoslátogatója ellen – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy az 54 éves főorvos a nyíregyházi kórházban töltött munkaviszonya alatt

jogtalan előnyként felkínált pénzt fogadott el egy bizonyos gyógyszer felírásáért egy orvoslátogatótól.

A tájékoztatás szerint a főorvos a kórházban kezelt daganatos betegeinek rendszeresen az orvoslátogató által képviselt társaság által forgalmazott készítményt írta fel receptre, amiért dobozonként juttatást kapott, és ezáltal több millió forint bevételhez jutott.

Az orvos és az orvoslátogató együttműködtek az ellentételezés banki műveleteinek lebonyolításában, a szükséges dokumentáció elkészítésében és továbbításában.

A Szabolcs vármegyei nyomozók a főorvost és az orvoslátogatót január 15-én a rendőr-főkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrök kutatásokat tartottak, és lefoglalták a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó iratokat és elektronikus adatokat. 

A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. A nyomozás folytatódik így várható, hogy a gyanúsítottak száma nőni fog – írták a közleményben.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Police.hu

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. január 27. 00:19
Intel 2024. január 26. 19:26 "Ez hangulatformáló hír. A gyógyszercégekre iszonyatos új adókat vetett ki az állam és hőbörögni fognak" De messze nem fognak éhenhalni, ugye?
B_kanya
2024. január 27. 00:19
"ipolypart2 2024. január 26. 16:51 Budapesti főorvos elveszi a magánrendelés díját a pácientől, aztán a kórházban megkapja azt a kezelést, ami kell a betegségéhez. (sebész is és onkológus is). Ugyanez műtét előtt, megy a magánrendelésre, jatt a zsebbe, másnap műtét." Ez pár éve nem lehetséges, vagy magán- vagy állami praxis. Tudod, volt is hőbörgés, hogy mindenki kimegy magánba és (ismét) összeomlik az oktatásegészségügy. A felesége magánpraxisát viszont sajnos...
B_kanya
2024. január 27. 00:16
"Intel 2024. január 26. 19:26 Ez hangulatformáló hír. A gyógyszercégekre iszonyatos új adókat vetett ki az állam és hőbörögni fognak. A megfelelő közhangulat ami ilyen hírek nyomán támad tompítja a lehetősegeiket." Plusz most már kapnak annyit az orvosok (a túlnyomó többségük megérdemelten), hogy az efféle mellékesekért szépen megkapják a dádát.
Intel
2024. január 26. 19:26
Ez hangulatformáló hír. A gyógyszercégekre iszonyatos új adókat vetett ki az állam és hőbörögni fognak. A megfelelő közhangulat ami ilyen hírek nyomán támad tompítja a lehetősegeiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!