„Orbán a NATO legmegbízhatatlanabb tagja” – demokrata politikus állt bele a magyar miniszterelnökbe

2024. január 29. 14:48

Ben Cardin arra reagált, hogy Magyarország utoljára maradt Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásával.

2024. január 29. 14:48

Ben Cardin, az amerikai szenátus külügyi bizottságának demokrata elnöke üdvözölte, hogy Törökország ratifikálta Svédország NATO-tagságát. Ezzel elhárult az akadálya annak, hogy Ankara F-16-os vadászgépeket vásároljon az USA-tól – olvasható a bizottság hivatalos oldalán.

Cardin a közleményben Magyarországot és Orbán Viktort is megemlítette. Mint fogalmazott, „a héten felerősödött magyar akadályoztatás Svédország NATO-ba való belépésének útjában azonban azt jelenti, hogy

a török akció még nem a NATO esedékes bővítésének ünnepi pillanata”. 

A demokrata politikus azzal folytatta, „Orbán Viktor miniszterelnök ismét bebizonyította, hogy ő a NATO legkevésbé megbízható tagja, ráadásul az Európai Unió azon törekvésében, hogy Ukrajnának gazdasági segítséget nyújtson, ugyancsak hátráltató szerepet tölt be”.

Mint ismert, Magyarország utoljára maradt Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásával, Ulf Kristersson svéd miniszterelnök várhatóan Budapestre jön Orbán meghívására.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. január 31. 15:12
polárüveg! UGYAN már! NEM a svédek NATO -csatlakását akadályozandó lehet kivívni a NEMZETI MÉLTÓSÁGOT! EZ ÉRTELMETLEN, ÉRTHETETLEN, ROPPANT káros MAGYARORSZÁG, a magyar miniszterelnök szempontjából!
gyaloggos
2024. január 31. 15:07
HÁT, igen! ORBÁN részéről ez tényleg HÜLYESÉG! ÉRTELMETLEN, magyar szempontból megmagyarázhatatlan!
polárüveg
2024. január 30. 07:57
Tisztelt Welszibard 20:11! Önnek igaza van. Azonban a politikaművészet ősi keleti mondása azt mondja, hogy amikor a megvadult elefántok csatáznak, akkor félreállunk az útjukból. Látható, hogy Ukrajnát fontosabb tartományként kezelik egyelőre, mint Magyarországot. Birodalmi szemszögből ez érthető is. Azonban ahol egy nemzet méltóságát egy külföldi hatalom semmibe veszi, ott nincs erkölcs, nincs jogszabály, nincs partneri viszony, nincs demokrácia. Lebukott, mert színtiszta hatalmi erőt alkalmaz. Megteheti, ezért meg is teszi. Ez az erősek, - hozzáteszem, a maffiózók - mentalitása. Hogy ez milyen következménylavinát indít el a jövőben, milyen végzetes lehet az erős kárára, azt az öntelt erősek nem szokták belátni. Példa rá, amikor a világ akkori legnagyobb szárazföldi hadseregét a kicsiny Magyarország 56-os szabadságharcosai megtanították félni, és beütötték az első koporsószöget a Szovjetúnió koporsójába. Köszönöm, hogy időt töltött a soraimmal. Tisztelettel!
Welszibard
2024. január 29. 20:05
Arról miért nem beszél ez a Ben Cardin, hogy Ukrajna a demokratikus viszonyokkal köszönő viszonyban sincs, 2 évtizede nacionalista-soviniszta bandák tartják félelemben az őshonos nemzetiségeket, tele van az ukrán vezetés fedett USA-NATO katonai "tanácsadókkal". Országos méretű a korrupció évtizedek óta, mindenki ott lop ahol tud. Ha egy ilyen országgal szemben Orbán Viktor a "legmegbízhatatlanabb NATO partner" akkor az csak pozitívum és jó lehet, mert ezek szerint a pénisz-zongorista vezette ország a legmegbízhatóbb USA szövetséges. Ez az amiből mi nem kérünk, meg az USA magyar nagykövet széder-meleg vacsoraestjeiből és a legális magyar kormány állandó ócsárlásából sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!