Az LMP újabb köztársasági elnök-jelölttel rukkolt elő

2024. február 14. 10:24

Hogy lesz ebből közös ellenzéki államfő-jelölt?

2024. február 14. 10:24

Ungár Péter, az LMP társelnöke egy hosszabb Facebook-poszttal jelentkezett szerda reggel. Ennek felütésében úgy fogalmazott: 

Nem túlzás azt állítani, hogy válságos helyzetben van ma a magyar politika”.

Majd felidézve az elmúlt napok belpolitikai történéseit, azt írta, „a gyalázatos kegyelmi ügy önmagában is súlyos, de talán még súlyosabb, hogy ráirányította a figyelmet arra, hogy a magyar választók valójában hecckampányok és képmutatás áldozatai folyamatosan, és ez alól még a valóban nemzeti konszenzust jelentő gyermekvédelem sem kivétel”

„Ennek véget kell vetni”

„A tragikusan hibás kegyelmi ügy fölszakította a magyar közbeszéd gennyes, tokosodó sebeit, közben pedig mindkét oldal a sebek sózásával kíván politikai hasznot szerezni. Ennek véget kell vetni. Ennek első lépése, hogy

olyan köztársasági elnököt választunk, akit szakmai előélete, életműve alkalmassá tesz a pozíció betöltésére, és aki nem mélyíteni akarja a mindent megfertőző szekértábor logikát, hanem felszámolni”

– jelentette ki Ungár.

Az LMP Hack Pétert javasolja köztársasági elnöknek

Majd bejelentette, hogy pártja Hack Pétert ajánlja az országgyűlés összes frakciójának figyelmébe, hogy „közös jelölésével a nemzet egységét megtestesítő, a jogállamot és az alkotmányos rendszert őrző köztársasági elnökünk legyen”.

Ezután ismertette Hack Péter eddigi életútját és munkásságát.

Mint Ungár bejegyzésében tájékoztat: „Dr. Hack Péter 41 éve oktat az ELTE-n, jelenleg tanszékvezető egyetemi tanár. Kutatási területe a bírói függetlenség, az igazságszolgáltatás szervezete és működése, az emberi jogok érvényesülése a büntetőeljárásban, a korrupció elleni fellépés jogi eszközei és az átmenet igazságszolgáltatásának joga. Több mint száz tudományos publikációja jelent meg, több mint száznegyven tudományos konferencián adott elő Magyarországon és külföldön.

Az ELTE-n végzett oktatói munkájának elismeréseként a jogi kar hallgatói két ízben is (1987-ben és 2015-ben) az Év Kiváló Oktatójának választották. 2023-ban az ELTE Szenátusa Pro Universitate emlékérem arany fokozata kitüntetésben részesítette kiemelkedő oktatói, tudományos munkájáért. Ugyanebben az évben az Országos Tudományos Diákköri Tanács Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesítette a tudományos utánpótlás nevelésében éveken át végzett kiemelkedően eredményes munkájáért.

Ugyanakkor Hack Péter politikai tapasztalattal is rendelkezik, de nem pártpolitikus.  1990 és 2002 között országgyűlési képviselő volt. 1994 és 1998 között az Országgyűlés Alkotmányügyi Bizottságának elnöke. Huszonkét éve 2002-ben visszavonult az aktív politizálástól, még ebben az évben kilépett korábbi pártjából, a Szabad Demokraták Szövetségéből, azóta semmilyen pártpolitikai tevékenységet nem végez. 1987 óta tagja a Hit Gyülekezetének, 1988 óta a Gyülekezet diakónusa, 2004 óta pedig lelkésze” – derült ki a bejegyzésből.

Ungár levélben keresi fel a frakcióvezetőket

Biztos vagyok abban, hogy Dr. Hack Péter a legalkalmasabb jelölt köztársasági elnöknek.

Ezért a mai napon levelet írok minden frakcióvezetőnek, ellenzékinek és kormánypártinak egyaránt, mert bízom abban, hogy képviselőtársaim felismerve a politikai válság mélységét, a jelenlegi helyzetben az intézmény és az ország iránti felelősségük tudatában hozzák meg ezt a döntést, és nem részérdekek alapján” – zárta sorait Ungár Péter.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, már a Mi Hazánk is előállt egy jelölttel, Csath Magdolna személyében. Míg a DK és a Momentum közvetlen államfő választást javasol.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2024. február 15. 21:28
Mint a piacon a rántani való, párjával olcsóbb! Gondolkodhatnátok magyarul Magyarországon!
KBA98
2024. február 14. 17:07
Volt már ilyen casting feritek után!
2024. február 14. 16:22 Szerkesztve
Hamarosan jön az erdész és mindenkit hazazavar a hülye ötleteivel együtt ( ha nem lenne érthető: erdész=Orbán, mindenki= szerintem most már világos):)))
nemecsek-3
2024. február 14. 15:44
1/ A magyar politika nincs válságos helyzetben !!! (Az ellenzék nem a magyar politika) 2/ Aknek az ingadozó oldalon barbis álmai voltak Ungárról annak itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy visszatérjen a realitáshoz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!