Felfüggesztette Gurmai Zita MSZP-s képviselő mentelmi jogát a parlament

2024. február 26. 17:40

Ezt korábban csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettére hivatkozva kérte a Legfőbb Ügyészség.

2024. február 26. 17:40
null

Felfüggesztette a parlament Gurmai Zita MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogát hétfőn – olvasható az RTL-en. A NAV 30 nyomozója még 2022. február 21-én szállt ki az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Dankó utcai központjába, ahol a szervezet első embere a sajtó képviselőivel és az ott megjelent más személyekkel együtt kívánt bemenni a kutatás helyszínére.

Donáth Anna európai parlamenti képviselő és dr. Gurmai Zita országgyűlési képviselő a helyszínt biztosító pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták, és erőszakos cselekményüket csak akkor hagyták abba, amikor a helyszínre az eljárási cselekmény akadályozása miatt kihívott rendőrök megérkeztek.

A két képviselőnő mentelmi jogának felfüggesztését a csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettére hivatkozva kérte a Legfőbb Ügyészség.

Gurmai hétfőn megjelent a mentelmi bizottság hétfői ülésén, ahol a bűncselekményt nem ismerte el, mert szerinte csak a gyülekezési jogával élt. 

Nyitókép: Kovács Tamás

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. március 09. 15:47
SZÖRNYEK!
pugacsov-0
2024. március 03. 17:02
Büntetés: Gurmai asszony fusson a Parlament körül három kört és a DK tv közvetítse.
Lajoss
2024. március 01. 10:29
A Polt-kutyák végzik a dolgukat…
hunok99
2024. február 27. 07:45
Mrs. Rofi....most vmi mas...ha a parlamentben ulsz az adozok penzebol, akkor ne a kibaszott mobiloddal szorakozz....te buta picsa! Csinalj vmi olyat - meg a nehezedre is esik, ami eloreviszi MOt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!